Το «αρραγές» μέτωπο της Κεντροαριστεράς επικράτησε της διασπασμένης Κεντροδεξιάς!

on .

KALPH EPIMELHTHRIO

• Σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε οι εκλογές για τη νέα Διοίκηση στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων.
Αν και κανείς από τους τρεις υποψηφίους για την προεδρία δεν πέτυχε απόλυτη πλειοψηφία, πρώτη αναδείχθηκε η παράταξη του Δημ. Δημητρίου με 1.262 ψήφους και ποσοστό 47%, δεύτερη του Γρηγ. Γκίκα με 955 σταυρούς (35,5%) και τρίτη αυτή του Ι. Μήτση με 405 ψήφους και ποσοστό 15%.
Φυσικά τα αποτελέσματα αυτά για τους καλά γνωρίζοντες τους τοπικούς πολιτικούς συσχετισμούς, δεν προκάλεσαν ιδιαίτερη έκπληξη. Κι αυτό γιατί ως γνωστόν, ο κ. Δημ. Δημητρίου πλαισιώθηκε απ’ όλη την Κεντροαριστερά, αφού ουσιαστικά «έπαιζε» μόνος του σ’ αυτή την εκλογική διαδικασία (δεν υπήρξε άλλη υποψηφιότητα από τον χώρο της αριστεράς), ενώ στην Κεντροδεξιά, εισχώρησε για ακόμη μια φορά, το… μικρόβιο της διάσπασης, αφού κατέβηκαν δυο υποψήφιοι, οι κ.κ. Γρηγ. Γκίκας και Ι. Μήτση.
Οι εκλογές στο Επιμελητήριο, όπως ήταν φυσικό, αποτέλεσαν χθες το βασικό θέμα συζήτησης στην πόλη μεταξύ του εμπορικού κόσμου, αλλά και του ευρύτερου πολιτικού, ερμηνεύοντας ο καθένας τα αποτελέσματα από την δική του σκοπιά. Γεγονός όμως είναι ένα: ότι ο, για πρώτη φορά, υποψήφιος Γρηγ. Γκίκας, τελικά φάνηκε – εκ του αποτελέσματος - πως σ’ αυτή την διαδικασία πορεύτηκε εντελώς μόνος! Χαρακτηριστικό είναι και σχετικό σχόλιο του epiruspost για τα αποτελέσματα, που αναφέρει: «ο υποψήφιος Γρηγόρης Γκίκας, πάλεψε ουσιαστικά μόνο με τον συνδυασμό του, χωρίς να έχει καμία  βοήθεια από την κομματική οργάνωση. Μάλιστα μέλη της τοπικής ΝΟΔΕ, όχι μόνο δεν στήριξαν το ψηφοδέλτιο αλλά φαίνεται ότι συνέδραμαν τους άλλους δύο υποψηφίους…»!
Οι έδρες του Επιμελητηρίου κατανεμήθηκαν ως εξής: Δημ. Δημητρίου 15, Γρηγ. Γκίκας 11 και Ι. Μήτσης 5. Για να συγκροτηθεί Προεδρείο, σίγουρα θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία.
* * *
Η ψηφοφορία διήρκησε δυο ημέρες (Σάββατο και Κυριακή) και στις κάλπες προσήλθαν για να ψηφίσουν 2.685, περίπου 400 περισσότεροι από τις προηγούμενες εκλογές. Ας σημειωθεί ότι τότε, για να σχηματιστεί Διοικητικό Συμβούλιο, συμμάχησαν Δημητρίου και Μήτσης.
Η όλη διαδικασία πάντως διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, ενώ η ψηφοφορία κύλησε ομαλά και τις δυο ημέρες, με την προσέλευση του κόσμου, δεδομένων των  καιρικών συνθηκών, να κρίνεται ικανοποιητική. Τα «πηγαδάκια» έξω από την αίθουσα έδιναν και έπαιρναν, με τους υποψήφιους να έχουν κινητοποιήσει… λυτούς και δεμένους, τόσο για έμπρακτη στήριξη (τον σταυρό), όσο και για ηθική.