«Όχι» στην βεβαίωση οφειλών της ΔΕΥΑΙ στην Εφορία!

on .

LOGARIASMOS

• Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων απέρριψε το αίτημα της ΔΕΥΑ Ιωαννίνων να βεβαιώνονται στην Εφορία οι ληξιπρόθεσμες οφειλές πολιτών (δίπλα το σχετικό έγγραφο).
Η απόφαση κοινοποιήθηκε στη δημοτική επιχείρηση στις 2 Αυγούστου, αλλά μέχρι σήμερα ο αντιπρόεδρος κ. Χρυσοστόμου την κρατάει στα συρτάρια του και άγνωστο για ποιό λόγο δεν έχει ενημερώσει το Δημοτ. Συμβούλιο.
Όπως θα θυμούνται οι αναγνώστες, το θέμα απασχόλησε και το Δημοτικό Συμβούλιο, που με την 671/2016 απόφασή του ενέκρινε την πρόταση της επιχείρησης, η οποία με την σειρά της υπέβαλε το σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Οικονομικών  στις 6/7/2017 (έγγραφο δίπλα), για να εκδοθεί η απαραίτητη υπουργική απόφαση.
Η απάντηση ήρθε και ήταν «κόλαφος» για την Διοίκηση της ΔΕΥΑΙ, αφού ούτε λίγο - ούτε πολύ λέει πως ο νόμος που επικαλέστηκε... καταργήθηκε από τον Ιανουάριο του 2015 και είναι απορίας άξιον που δεν φρόντισε να ενημερωθεί για αυτό!
Συνεπώς, υπογραμμίζεται στην απάντηση της Αρχής Δημοσίων Εσόδων, «...δεν εκδίδονται πλέον υπουργικές αποφάσεις ανάθεσης είσπραξης εσόδων από τις Δ.Ο.Υ …».