Στα καλύτερα του κόσμου το «Aristi Mountain Resort»

on .

ARISTI RESORT

• Δεν έχει μόνο φυσική ομορφιά και σπάνια μνημεία η Ήπειρος. Στα συγκριτικά της πλεονεκτήματα συγκαταλέγονται και τα καταλύματα που συναντά κανείς από τους ορεινούς όγκους της περιοχής μας μέχρι τις παραλίες της, ορισμένα εκ των οποίων συγκαταλέγονται στα καλύτερα του κόσμου.
Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το ξενοδοχείο «Aristi Mountain Resort + Villas» στο γραφικό Ζαγόρι, το οποίο διεκδίκησε και αναδείχτηκε World's Leading Eco-Lodge για το έτος 2017 στα διεθνούς φήμης World Travel Awards που απονεμήθηκαν την Κυριακή σε μια φαντασμαγορική τελετή στο μακρινό Βιετνάμ!
«Πρεσβευτής» τουρισμού
Η ανάδειξή του ανάμεσα σε 12 αναγνωρισμένες μονάδες ανά τον κόσμο που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, αποτελεί επιτυχία όχι μόνο για το ίδιο το ξενοδοχείο, αλλά και για ολόκληρη τη χώρα, καθώς το «Aristi Mountain Resort + Villas» ήταν το μόνο υποψήφιο Ευρωπαϊκό ξενοδοχείο για το βραβείο στην κατηγορία του. Κάπως έτσι, ο ρόλος του ως πρεσβευτής του ελληνικού ορεινού τουρισμού καθιερώνεται και αυτό γίνεται μέσα από την προσπάθεια των ανθρώπων του αλλά και με τη στήριξη του κοινού. Η κατάκτηση του βραβείου επιτεύχθηκε μέσα από ψηφοφορία στην οποία συμμετείχε τόσο το κοινό όσο και επαγγελματίες από τον χώρο του τουρισμού.
Δέσμευση η αειφορία!
Υπενθυμίζεται ότι από το 2016 και μετά από μια μεγάλη διαδικασία ελέγχων και πιστοποιήσεων, το συγκεκριμένο ξενοδοχείο συγκαταλέγεται στα «National Geographic, Unique Lodges of the World», στα οποία μετέχουν μοναδικά καταλύματα ανά τον κόσμο που ενσαρκώνουν τις υψηλές αξίες του «National Geographic» υποστηρίζοντας και αναδεικνύοντας καινοτόμες προσεγγίσεις για την αειφορία και δεσμεύσεις για την προστασία της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.
Χαρά και συγκίνηση…
Ο ιδιοκτήτης του καταλύματος κ. Βασίλης Ιωσηφίδης παραλαμβάνοντας το βραβείο δήλωσε πως «είμαστε πολύ χαρούμενοι και συγκινημένοι γι’ αυτή τη διάκριση και αποτελεί ικανοποίηση για μας να συνειδητοποιούμε ότι η προσπάθεια και η σκληρή δουλειά εκτιμάται και αξιολογείται αναλόγως. Αλλά η μεγαλύτερη ικανοποίηση προέρχεται από το γεγονός ότι μια ελληνική ορεινή περιοχή, η οποία δεν είναι γνωστή στους περισσότερους εκτός Ελλάδας, καταφέρνει να τονίσει και να προωθήσει με επιτυχία τη σημασία της βιωσιμότητας, σε παγκόσμιο επίπεδο».
 Όπως πρόσθεσε ο κ. Ιωσηφίδης, «η βιωσιμότητα και η περιβαλλοντική δράση είναι ιδιότητες μεγάλης σημασίας για κάθε βιομηχανία. Δεδομένου ότι η τεχνογνωσία μας είναι στον τομέα της φιλοξενίας και έχοντας ως κύριο στόχο να παρέχουμε άριστες υπηρεσίες στους επισκέπτες μας, δεσμευόμαστε στις αρχές του βιώσιμου τουρισμού και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό».
Πέτρινο σύμπλεγμα
To «Aristi Mountain Resort + Villas» αποτελεί ένα σύμπλεγμα πέτρινων μονάδων, τα οποία διαθέτουν 24 δωμάτια, σουίτες και βίλες, κτισμένα αμφιθεατρικά στο ομορφότερο και πιο ψηλό σημείο της γραφικής Αρίστης, με θέα τους Πύργους της Αστράκας και τη χαράδρα του Βίκου. Η αρχιτεκτονική των κτιρίων ενσωματώνεται αρμονικά με το περιβάλλον, με τον ιδιαίτερο εσωτερικό σχεδιασμό των δωματίων και των κοινόχρηστων χώρων υψηλής αισθητικής για την περιοχή.
* * *
Περισσότερες πληροφορίες σχε­τικά με το «Aristi Mountain Resort + Villas» υπάρχουν στην ιστοσελίδα του ξενοδοχείου: http://www. aristi.eu/el.