Σε αναχρηματοδότηση δανείου προχωρά ο Δήμος Ιωαννιτών

on .

DHMOTIKO SYMBOYLIO 31 1 18

• Την αναχρηματοδότηση υπολοίπου δανείου ύψους κεφαλαίου 12.527.472,52 ευρώ, επιχειρεί ο Δήμος Ιωαννιτών, μετά τη χθεσινή απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο. Το αρχικό δάνειο ήταν 25 εκ. ευρώ και είχε συναφθεί το 2007 με την  «ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.».  Σήμερα η Τράπεζα έχει απορροφηθεί από την Αυστριακή Τράπεζα «KA FINANZ AG», στην οποία και μεταφέρθηκε η  υποχρέωση αποπληρωμής των 20 εκ., ενώ τα υπόλοιπα 5 εκ. ευρώ έχουν μεταφερθεί στην Τράπεζα Πειραιώς.
Όπως είπε ο Αντιδήμαρχος Οκονομικών κ. Γιωτίτσας μετά από επαφές που έγιναν με την KA FINANZ AG και με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, υπήρξε κατ΄ αρχή θετική βούληση για αναχρηματοδότηση του δανείου από το Ταμείο με νέους όρους, που θα πρέπει να τύχουν της έγκρισης του Δημοτικού Συμβουλίου και των διοικητικών συμβουλίων των δυο χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.
Οι νέοι όροι θα αφορούν τόσο το νέο οφειλόμενο κεφάλαιο, όσο και τα επιτόκια με τα οποία δανείζει το ΤΠΔ (σταθερό ή κυμαινόμενο) αλλά και τη χρονική διάρκεια του.
Στο πλαίσιο αυτό, το Δημοτικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε χθες τον Δήμαρχο Θωμά Μπέγκα και τον Αντιδήμαρχο Θωμά Γιωτίτσα να προβούν στις περαιτέρω ενέργειες.