Μ’ ένα «κλικ» η ρύθμιση και μη ληξιπρόθεσμων οφειλών

on .

PLHKTRO TAX

• Μ’ ένα «κλικ», μέσω νέας εφαρμογής του TAXISnet, θα μπορούν πλέον οι φορολογούμενοι να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς την Εφορία, ακόμη και αυτές που δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες.
Συγκεκριμένα, αναρτήθηκε χθες στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων η εφαρμογή για την ένταξη των οφειλών αυτών στην πάγια ρύθμιση των 12 ή υπό προϋποθέσεις και των 24 δόσεων.
H δυνατότητα υπαγωγής στη ρύθμιση των 12 δόσεων αφορά και τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ.
Ειδικότερα, οι φορολογούμενοι που επιθυμούν να υπαχθούν σε αυτήν τη ρύθμιση θα πρέπει να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Εκεί υπάρχει η ένδειξη για την είσοδό τους στη σχετική εφαρμογή.
Το επόμενο βήμα είναι να χρησιμοποιήσουν τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet για να επιλέξουν ποιές οφειλές τους, οι οποίες δεν είναι ληξιπρόθεσμες, μπορούν να εντάξουν στη ρύθμιση για την καταβολή τους σε 12 δό-
σεις.
Το μέτρο αναμένεται να διευκολύνει μεγάλο αριθμό φορολογούμενων τα τακτοποιήσει τις οφειλές του και να μην καταστούν ληξιπρόθεσμες.
Ας σημειωθεί ότι μέχρι χθες δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης για ρύθμιση χρέους σε 12 ή 24 μηνιαίες δόσεις υπήρχε μόνο εφόσον το χρέος αυτό είχε καταστεί ληξιπρόθεσμο.