Ένας στους δύο Έλληνες χρωστάει στην Εφορία

on .

EFORIA ELEGXOS

Στα 101,8 δισ. ευρώ ανήλθαν τα παλαιά και τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο τον Δεκέμβριο του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν χθες στην δημοσιότητα.
Μάλιστα, υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης για ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το Δημόσιο βρίσκονταν τον Δεκέμβριο 1.050.077 οφειλέτες, ενώ τα μέτρα αυτά δύναται να υποβληθούν σε 1. 744.115 οφειλέτες.
Παρέμβαση Ν.Δ.
«Το οδυνηρό αποτύπωμα της τριετούς διακυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου περιλαμβάνει 102 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμες οφειλές, με έναν στους δύο φορολογούμενους να χρωστούν στις Εφορίες και 130.000 πλειστηριασμούς κατοικιών μέσα στα επόμενα χρόνια» επισημαίνουν με κοινή δήλωσή τους οι τομεάρχες Οικονομικών της Ν.Δ., Χρήστος Σταϊκούρας και Απόστολος Βεσυρόπουλος, μετά και τα νέα στοιχεία της ΑΑΔΕ.
Όπως αναφέρουν «ενδεικτικό της φοροδοτικής εξάντλησης νοικοκυριών και επιχειρήσεων είναι ότι μόνο το Δεκέμβριο, προστέθηκαν 1,3 δισ. ευρώ νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές, φτάνοντας συνολικά τα 13 δισ. ευρώ για το 2017»!
Καταλήγοντας, οι κ.κ. Σταϊκούρας και Βεσυρόπουλος τονίζουν ότι «αυτά είναι τα αποτελέσματα της συνειδητής επιλογής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να υπερφορολογήσει τους πολίτες οι οποίοι βρίσκονται σε πολύ δυσμενέστερη θέση σε σχέση με το 2014».