Πάνω από το 80% των μηχανικών χρωστάει στα Ασφαλιστικά Ταμεία

on .

MHXANIKOI

• Παρέμβαση για το ασφαλιστικό των μηχανικών αλλά και για τα θέματα εγγυοδοσίας και περιουσίας του ΤΜΕΔΕ (Ταμείο Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων) έκανε ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) Γιώργος Στασινός, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ταμείο.
Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ τόνισε ότι πάνω από το 80% των ελεύθερων επαγγελματιών μηχανικών έχουν ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές.
Επιπλέον, όπως σημείωσε ο κ. Στασινός, οι μηχανικοί καλούνται πέρα από τις τρέχουσες εισφορές να πληρώσουν αναδρομικές εισφορές για το 2011 και 2012, ενώ εκκρεμούν και άλλες επιβαρύνσεις που δεν έχει ακόμη προωθήσει η κυβέρνηση, όπως την επιβάρυνση για το επικουρικό και για το εφάπαξ.
«Αυτή η τραγική συνολική επιβάρυνση βγάζει εκτός επαγγέλματος τους μηχανικούς, καθώς η ασφαλιστική ενημερότητα είναι απαραίτητη για μια σειρά από εργασίες μηχανικού. Στην πραγματικότητα αυτό που κάνει η πολιτεία», σημείωσε ο πρόεδρος του ΤΕΕ, «είναι ότι "κλείνει" ακόμη περισσότερο το επάγγελμα του μηχανικού, το οποίο είναι ήδη "κλειστό" αφού δεν υπάρχουν δουλειές».