Επαναφέρουν στο Δήμο Ιωαννιτών το πρόστιμο του 1,5 εκ. ευρώ για την «ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ»!

on .

ZAGORI ERGOSTASIO

• Σε… εφιάλτη τείνει να μετατραπεί για τη Δημοτική Αρχή, το θέμα της επιβολής προστίμου στις δύο μεγάλες βιομηχανίες εμφιάλωσης νερού. Μετά το «σπάσιμο» στα δύο της πλειοψηφίας και την καταψήφιση προ ολίγου καιρού από το Δημοτικό Συμβούλιο, της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής για την επιβολή προστίμου στη βιομηχανία «ΒΙΚΟΣ» του Π. Σεπετά, που προκάλεσε τριγμούς στην παράταξη του Δημάρχου, η ιστορία επαναλαμβάνεται τώρα για την άλλη εταιρία «ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ».
Η Οικονομική Επιτροπή επαναφέρει με απόφασή της στο Δημοτικό Συμβούλιο την πρόταση για επιβολή προστίμου ύψους 1,5 εκ. ευρώ, που πέρα από οικονομικές - γραφειοκρατικές, έχει και έντονες πολιτικές διαστάσεις. Κι αυτό γιατί σε μια περίοδο που η ανεργία θεριεύει στα Γιάννενα, που παραγωγικές επιχειρήσεις κλείνουν, η επιβολή ενός τόσου υψηλού προστίμου σε μια βιομηχανία που απασχολεί σήμερα περί τους 200 εργαζόμενους, ουσιαστικά υπονομεύει τη λειτουργία της.
Το στοιχείο αυτό δεν φαίνεται όμως να απασχολεί την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, που ζητά την υλοποίηση της απόφασης. Βέβαια μετά τα όσα έγιναν στην περίπτωση της «ΒΙΚΟΣ», θεωρείται πολύ δύσκολο το Δημοτικό Συμβούλιο, να υπερψηφίσει την επιβολή προστίμου στη «ΧΗΤΟΣ», έστω και αν αυτό θα σημάνει για μια ακόμη φορά «άδειασμα» της Οικονομικής Επιτροπής.
Στην περίπτωση δε που η πλειοψηφία την αποδεχτεί, τότε ανοίγει ένας διαφορετικός δρόμος, με τη εταιρία να θεωρείται βέβαιο ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη. 
Η συνέχεια αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.