Στη Βουλή το θέμα της ΒΙΚΗ με ερώτηση του Γ. Στύλιου

on .

BIKH ERGOSTASIO

• Το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η Βιομηχανίας Κρέατος Ηπείρου (ΒΙΚΗ Α.Ε.), όπως το περιέγραψε ο «Πρωινός Λόγος» στο πρωτοσέλιδο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ την περασμένη Τρίτη, «μεταφέρεται» πλέον στη Βουλή, καθώς για το θέμα κατέθεσε ερώτηση ο βουλευτής Άρτας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Στύλιος.
Όπως σημειώνει ο κ. Στύλιος, οι  Τράπεζες, στερούν τη ρευστότητα από την εταιρεία ΒΙ.Κ.Η. κάτι που την οδηγεί στο κλείσιμο. «Μέχρι σήμερα -αναφέρει ο βουλευτής- δεν έχουν καταβληθεί δεδουλευμένα μέχρι και δώδεκα (12) μηνών στους εργαζόμενους. Απλήρωτοι, παραμένουν και πολλοί κτηνοτρόφοι – παραγωγοί προμηθευτές της εταιρείας. Οι εργαζόμενοι έχοντας περιέλθει σε δεινή οικονομική θέση ξεκίνησαν απεργιακές κινητοποιήσεις».
«Οι εργαζόμενοι ανησυχούν για τις θέσεις εργασίας τους και στερούνται τα δεδουλευμένα τους. Οι Τράπεζες οφείλουν να στηρίζουν τις επιχειρήσεις, να τηρούν τους κανόνες υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά και να εξασφαλίζουν τη ρευστότητα. Η Κυβέρνηση έχει υποχρέωση να σταθεί αρωγός στην Ελληνική περιφέρεια», υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο βουλευτής. Όσον αφορά τις προτάσεις του, που περιέχονται στην ερώτηση αυτές αφορούν τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την καταβολή των δεδουλευμένων, την εξόφληση των κτηνοτρόφων - προμηθευτών και την καταβολή του έκτακτου επιδόματος των 1000 ευρώ από τον ΟΑΕΔ στους εργαζόμενους για τις άμεσες ανάγκες επιβίωσής τους.