Γιατί καθυστερεί η σύσταση της Διεπαγγελματικής Φέτας;

on .

FETA BARELI

• Εξηγήσεις για την καθυστέρηση της έγκρισης της σύστασης Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας, ζητά από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Αποστόλου ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης. Σε αυτή αναφέρει ότι οι σχετικοί φάκελοι είναι κατατεθειμένοι εδώ και καιρό στο Υπουργείο, ενώ επισημαίνει τις αρνητικές εξελίξεις που υπάρχουν στο μέτωπο των τιμών του προσκομιζόμενου γάλακτος για τους κτηνοτρόφους.
«Η έλλειψή της (Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας) έχει κοστίσει ακριβά στο εθνικό μας προϊόν, τόσο στις εμπορικές συμφωνίες της ΕΕ με τρίτες χώρες, όσο και στην ανεξέλεγκτη χρήση του ονόματος "φέτα" από εταιρίες που παράγουν και προωθούν - στην εγχώρια και τη διεθνή αγορά - παντός τύπου λευκά τυριά άλμης.
Εδώ και ένα χρόνο περίπου, με πρωτοβουλία των επαγγελματικών φορέων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της κτηνοτροφίας και της τυροκομίας, άρχισε μια οργανωμένη προσπάθεια για τη σύσταση της εθνικής διεπαγγελματικής οργάνωσης για τη φέτα, με σκοπό να εποπτευτεί η παραγωγή του προϊόντος και να προστατευτεί από τις απομιμήσεις.