Στην Εφορία Ιωαννίνων η διαμαρτυρία κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών

on .

EFORIA IOANNINON

• Ο «πονοκέφαλος» των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έρχεται να προστεθεί στα πολλά και αυξημένα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν χάσει τον… λογαριασμό από τις απανωτές επιβαρύνσεις.
Η νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται από σήμερα με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που γενικεύονται ως διαδικασία (σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Συμβολαιογράφων μετά από ερμηνεία που έγινε στις συγκεκριμένες διατάξεις η έναρξη θα γίνει στις 28 Φεβρουαρίου) βγάζει στα… κάγκελα τους πολίτες, αφού στόχος είναι να γίνουν 7.000 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί μέχρι τον Σεπτέμβριο, ενώ τουλάχιστον 6.000 ακόμα θα πρέπει να ακολουθήσουν στο διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου.
Κινητοποιήσεις στα Γιάννενα
Έντονες είναι οι αντιδράσεις και στα Γιάννενα, με τα σωματεία να προετοιμάζονται για δυναμική κινητοποίηση μεθαύριο Παρασκευή, έξω από την Εφορία Ιωαννίνων για ένα δίωρο (από τις 7 έως τις 9 π.μ.).
Το Εργατικό Κέντρο, σε ανακοίνωσή του τα «βάζει» με την Κυβέρνηση, κατηγορώντας την για αισχρή φοροληστεία. «Θέλουν να μας πετάξουν στο δρόμο, να αρπάξουν τους κόπους και τον ιδρώτα μιας ζωής για να έχουμε ένα κεραμίδι στο κεφάλι μας εμείς και τα παιδιά μας», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, και η ανακοίνωση συνεχίζει, προσθέτοντας ότι «μετά τα μέτρα εξασφάλισης της υφαρπαγής της λαϊκής κατοικίας από τις τράπεζες με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, προχωρούν ακόμα παραπέρα με την απόφαση για κατασχέσεις ακινήτων για χρέη προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Είναι μία απόφαση που βάζει σε άμεσο κίνδυνο την πλειοψηφία των λαϊκών οικογενειών, σε μία περίοδο που τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την Εφορία ξεπέρασαν τα 105 δισ. ευρώ, με το 80% αυτών να είναι ποσά μέχρι τις 3.000 ευρώ και τις κατασχέσεις να ξεκινάν από τα 500 ευρώ οφειλής».
Στην μεθαυριανή κινητοποίηση έξω από την Εφορία ανακοίνωσε ότι θα δώσει βροντερό «παρών» και το Σωματείο Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Ιωαννίνων, καλώντας όλους τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος μαζικά. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Ιωαννίνων, όπως και τις προηγούμενες μέρες ο Εμπορικός Σύλλογος.