Ανελέητο κυνηγητό για χρέη προς το Δημόσιο

on .

EFORIA KATALHPSH PLEISTHRIASMOI

• Δεν φαίνεται να… συγκινούνται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και η Κυβέρνηση από κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες και ετοιμάζουν ένα ανελέητο κυνηγητό στους φορολογούμενους με ληξιπρόθεσμα χρέη, οι οποίοι λόγω της δύσκολης κατάστασης αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.
Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, που τώρα πραγματοποιούνται με κυβερνητική εντολή, οδηγούν σε απόγνωση πολλούς συμπολίτες με οφειλές, που φοβούνται ότι από την μια μέρα στην άλλη μπορεί να χάσουν την όποια περιουσία τους. Ήδη οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών πέφτουν «βροχή» και όσοι δεν έχουν δηλώσει ακατάσχετο λογαριασμό είδαν τα χρήματά τους να κάνουν φτερά!
Χθες το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Εφορία Ιωαννίνων, στην οποία συμμετείχαν και μέλη του Εμπορικού Συλλόγου, αντιδρώντας στους πλειστηριασμούς και ζητώντας προστασία της κατοικίας με νόμο.
Ακόμη, μεταξύ των αιτημάτων τους ήταν να σταματήσουν οι κατασχέσεις μισθών και συντάξεων από τραπεζικούς λογαριασμούς, το «πάγωμα» χρεών για άνεργους, κατάργηση ΕΝΦΙΑ κ.α.
Αγριεύει η Εφορία
Η Εφορία λοιπόν αγριεύει, αφού το επιχειρησιακό σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προβλέπει για το 2018 μπαράζ από κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, μισθών, συντάξεων και ακινήτων σε ένα εκατομμύριο φορολογουμένους με χρέη στην Εφορία, αλλά και απλούστερες διαδικασίες για τις κατασχέσεις θυρίδων. Παράλληλα, κατά το τρέχον έτος θα διενεργηθούν περισσότεροι από 200.000 έλεγχοι σε όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας. Συγκεκριμένα, θα ελεγχθούν μεγάλες επιχειρήσεις, φορολογούμενοι με μεγάλη περιουσία, μπαρ και εστιατόρια, για να διαπιστωθεί η έκδοση αποδείξεων, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια και θα γίνουν εκτεταμένοι έλεγχοι για τον περιορισμό στο λαθρεμπόριο καυσίμων και καπνικών.
Και τηλεφωνικές οχλήσεις
Την ίδια ώρα, οι οφειλέτες θα έρθουν αντιμέτωποι και με τηλεφωνικές οχλήσεις. Έτσι λοιπόν εκτός από τις τράπεζες που σε καθημερινή βάση ενοχλούν τους συναλλασσόμενους για δόσεις δανείων, οι πολίτες θα πρέπει να οπλιστούν με περίσσια υπομονή για να αντιμετωπίσουν μια ακόμη πίεση από την Εφορία αυτή τη φορά!
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το newsbeast, τα τηλέφωνα της Διεύθυνσης Φορολογικής Συμμόρφωσης θα πάρουν φέτος φωτιά! Τουλάχιστον 100.000 τηλεφωνικές οχλήσεις προγραμματίζουν να κάνουν φέτος οι εφοριακοί με στόχο τη συμμόρφωση των φορολογούμενων στις υποχρεώσεις τους.
Η Διεύθυνση Φορολογικής Συμμόρφωσης ξεκινάει τα τηλεφωνήματα σε όσους έχουν ακόμη και μικρά χρέη μέχρι και 500 ευρώ ενώ στο στόχαστρο μπαίνουν άτομα που είτε δεν έχουν υποβάλλει εμπρόθεσμα δηλώσεις ΦΠΑ, είτε δεν έχουν υποβάλλει δήλωση φόρου μισθωτών υπηρεσιών ή άφησαν απλήρωτα ποσά ΦΠΑ ή φόρου εισοδήματος ή άλλων φόρων.