Σε αλλαγή λαμπτήρων θα προχωρήσει ο Δήμος

on .

lampes
• Μέσω της «υπεραπόδοσης» των ανταποδοτικών τελών ο Δήμος Ιωαννιτών θα προχωρήσει σε παρεμβάσεις προϋπολογισμού 2,7 εκ. ευρώ.
Συγκεκριμένα, μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού, θα γίνει  αντικατάσταση των συμβατικών λαμπτήρων με λαμπτήρες LED, η μετεγκατάσταση του εργοταξίου, η δεύτερη φάση της υπογειοποίησης των κάδων, προμήθεια νέων κάδων απορριμμάτων καθώς και η υπογραφή συμβάσεων ορισμένου χρόνου στην καθαριότητα μέχρι να ολοκληρωθεί η πρόσληψη των 47 μόνιμων θέσεων.
Σύμφωνα με την ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Αντιδήμαρχο Δ. Γιωτίτσα, για την αντικατάσταση των συμβατικών λαμπτήρων με LED θα διατεθεί το ποσό του 1,125 εκ. ευρώ φτάνοντας έτσι συνολικά τα 2 εκ.. Ακόμη, 645.000 προστίθενται για την μετεγκατάσταση του εργοταξίου.
Τα ποσά των 450.000 και 250.000 ευρώ πηγαίνουν για την δεύτερη φάση της υπογειοποίησης των κάδων σε έξι σημεία του δήμου και για την αγορά νέων κάδων απορριμμάτων αντίστοιχα, ενώ τέλος, 150.000 θα δοθούν για την υπογραφή 2μηνων και 8μηνων συμβάσεων στην καθαριότητα προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν μέχρι την πρόσληψη των 47 μονίμων υπαλλήλων.