Καλά… κρατεί η διεθνής εκστρατεία τουριστικής προβολής της Ηπείρου

on .

BERLIN

• Καθώς πλησιάζει η θερινή τουριστική περίοδος η Περιφέρεια Ηπείρου εντείνει τη συμμετοχή της σε διεθνείς εκθέσεις με στόχο την προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας που μπορούν να την καταστήσουν προορισμό τεσσάρων εποχών, ό­πως είναι και ο τελικός στόχος της όλης προσπάθειας.
Τελευταία παρουσία ήταν αυτή της Περιφέρειας στη διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITB του Βερολίνου, στο πλαίσιο της οποίας έγιναν επαφές και συζητήσεις στελεχών της με εκπροσώπους ταξιδιωτικών γραφείων της Γερμανίας, ενώ τα εύσημα για την προσπάθεια προβολής της Ηπείρου έδωσε και η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά!
«Άρωμα» Ηπείρου
Στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο της γερμανικής πρωτεύουσας φιλοξενήθηκε η διεθνής έκθεση ITB Berlin και η συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου σ’ αυτή ήταν η τρίτη κατά σειρά σε εκθέσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς είχαν προηγηθεί εκείνες του εναλλακτικού τουρισμού στο Αμβούργο και του γενικού τουρισμού στο Βελιγράδι, όπου επίσης υπήρξε έντονη η Ηπειρωτική παρουσία.
Στην ITB Berlin, συμμετείχαν φέτος 10.000 και πλέον εκθέτες από 180 χώρες, ενώ   εύσημα για την οργανωμένη και σχεδιασμένη παρουσία, όπως επίσης για τις γενικότερες κατευθύνσεις της τουριστικής προβολής της Ηπείρου, απέδωσε στην αποστολή της Περιφέρειας η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο  Διευθυντής Επικοινωνίας του ΕΟΤ κ. Σαγάνας. 
Η  κ.  Κουντουρά κατά την επίσκεψή της στο περίπτερο αναφέρθηκε στην εξαιρετική δουλειά που γίνεται στην Ήπειρο στον τουριστικό τομέα, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η περιφέρειά μας θα έχει  μερίδιο από την αυξημένη και φέτος τουριστική κίνηση των Γερμανών προς την Ελλάδα. 
Συνάντηση με πράκτορες
Η προβολή της Περιφέρειας κινήθηκε σε τρεις κατευθύνσεις. Μέσω των ειδικών εκδόσεών της, με συναντήσεις που πραγματοποίησαν φορείς όπως οι εκπρόσωποι του Δήμου Αρταίων και επιχειρηματίες και με επαφές που είχαν μέλη της αποστολής της Περιφέρειας. 
Μεταξύ αυτών, ως πολύ σημαντική χαρακτηρίζεται η συνάντηση της περιφερειακής συμβούλου Αντιγόνης Φίλη και των στελεχών της Διεύθυνσης Τουρισμού με τον Διευθύνοντα σύμβουλο της γερμανικής Ένωσης ταξιδιωτικών γραφείων (DRV) D. Inger και με ομάδα στελεχών του οργανισμού κατά την οποία συζητήθηκε η προοπτική συνεργασίας γερμανικών γραφείων σε ειδικούς τομείς, όπως του εναλλακτικού τουρισμού. 
Εκτενής προβολή
Ενδεικτικό της επιτυχημένης παρουσίας της Ηπείρου στην έκθεση του Βερολίνου είναι το γεγονός ότι ο ιστορικός σταθμός της Deutsche Welle φιλοξένησε δηλώσεις στελεχών της Περιφέρειας σε απευθείας μετάδοση, κατά την οποία έγινε παρουσίαση των πλεονεκτημάτων που προσφέρει η Ήπειρος τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Εκτενής αναφορά έγινε επίσης και σε ηλεκτρονικές τουριστικές σελίδες της Γερμανίας.
Η επόμενη προγραμματισμένη προβολή του τουριστικού προϊόντος της Ηπείρου είναι στην μεγάλη ρωσική αγορά και την έκθεση MITT που θα γίνει στη Μόσχα.