Να ληφθούν επειγόντως μέτρα για προστασία της αιγοπροβατοτροφίας

on .

BITALHS IOANNHS

• Τις αποφάσεις που ελήφθησαν και το ψήφισμα που εκδόθηκε κατά την συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας στον Τύρναβο το περασμένο Σάββατο στηρίζει, με ανακοίνωσή του, το Δ.Σ της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας.
Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Δ.Σ της Δ.Ο.Φ και Αντιπρόεδρος της Γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» κ. Ιωάννης Βιτάλης.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Βιτάλης υπογράμμισε την ανάγκη τόνωσης του πρωτογενούς τομέα, τη λήψη άμεσων μέτρων ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω η συρρίκνωση της αιγοπροβατοτροφίας στην Ελλάδα, τις αθρόες εισαγωγές γάλακτος και φυσικά τη στήριξη και αναγνώριση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας από το αρμόδιο υπουργείο, καθώς ο ρόλος που έχει να επιτελέσει τόσο για την προστασία της φέτας όσο και της αιγοπροβατοτροφίας, καθίσταται σήμερα αναγκαίος όσο ποτέ.
Στην ευρεία και επιτυχημένη πανθεσσαλική κτηνοτροφική συγκέντρωση του Τυρνάβου εκτός του Προέδρου της Ομοσπονδίας κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας κ. Νίκου Παλάσκα ο οποίος είναι και μέλος του Δ.Σ της Δ.Ο.Φ παρέστησαν και μίλησαν εκ μέρους της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, ο Αντιπρόεδρος της Δ.Ο.Φ κ. Μιχάλης Τζιότζιος και το μέλος κ. Ιωάννης Γκρίνιας, καθώς επίσης και βουλευτές όλων των κομμάτων, και πλήθος κτηνοτρόφων.
Μάλιστα, η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας αποφάσισε να στείλει επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, στην οποία αναφέρονται οι αποφάσεις της ευρείας σύσκεψης. Το κύριο συμπέρασμα από την συνάντηση ήταν η καταστροφή του κλάδου της αιγοπροβατοτροφίας με τις τελευταίες μειώσεις που έγιναν στο αιγοπρόβειο γάλα.
Το Δ.Σ. της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας θα συνεδριάσει εκ νέου την Παρασκευή 4 Μαΐου στη Λάρισα, προκειμένου να συζητηθούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις.