Οι Δ/σεις των Επιμελητηρίων της Ηπείρου τα «είπαν» με τον Υφυπουργό Οικονομίας

on .

EPIMELHTHRIA PITSIORLAS 17 5 18

• Συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα είχαν οι Διοικήσεις των τεσσάρων Επιμελητηρίων της Ηπείρου, το απόγευμα της Τετάρτης στα Γιάννενα.
Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από ζητήματα, που αφορούν στην επιχειρηματική κοινότητα της Ηπείρου, όπως η περιφερειακή επιχειρηματική ανάπτυξη, τα προγράμματα χρηματοδότησης, η συμμετοχή σε εκθέσεις και η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, αλλά και ο νέος Επιμελητηριακός νόμος, άρθρα του οποίου χρήζουν βελτιώσεων.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν από το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, ο Πρόεδρος Ιωάννης Μήτσης και ο υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχ/εων Δημήτρης Δημητρίου, από το Επιμελητήριο Άρτας, ο Πρόεδρος Γιάννης Γκολομάζος και ο Α΄ Αντιπρόεδρος Δημήτριος Χουλιάρας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Αλέξανδρος Πάσχος, και από το Επιμελητηρίου Πρέβεζας ο πρόεδρος Ιωάννης Μπούρης, ο Α΄ Αντιπρόεδος Χρήστος Κοτσίνης και το μέλος του Δ.Σ. Αντώνιος Ζαπουνίδης.
Ζητήματα της Άρτας
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας, όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, αναφέρθηκε επίσης, σε τοπικά ζητήματα της Άρτας, όπως μεταξύ άλλων:
- Στα προβλήματα που έχει επιφέρει στους εμπόρους- επιχειρηματίες και λογιστές η κατάργηση των τμημάτων Ελέγχου και Δικαστικού Τμήματος της Δ.Ο.Υ. Άρτας και η μεταφορά τους στην Πρέβεζα,  ζητώντας την παρέμβαση του υπουργού, για την επαναλειτουργία όλων των τμημάτων της Δ.Ο.Υ Άρτας, ώστε να  αποκατασταθεί η αδικία εις βάρος των Αρτινών επιχειρήσεων και πολιτών.
- Στα ζητήματα βιωσιμότητας, που αντιμετωπίζουν μεγάλες επιχειρήσεις της Άρτας, οι οποίες συμβάλλουν τα μέγιστα στην τοπική οικονομία και απασχολούν εκατοντάδες εργαζομένους.
- Στην ανάγκη χρηματοδότησης, μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, εγκαταστάσεων συσκευαστηρίων - τυποποιητηρίων αγροτικών προϊόντων (κυρίως εσπεριδοειδών & ακτινιδίων), καθώς και ψυκτικών θαλάμων.