Μέτρα για να στηριχθούν και οι τουριστικές επιχειρήσεις

on .

ESTIATORIO TABERNA THALASSA

• Αναλυτική απάντηση στην ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Στ. Καλογιάννης σχετικά με τα μέτρα που προτίθεται να εφαρμόσει το Υπουργείο Τουρισμού για τη στήριξη των πληττόμενων τουριστικών επιχειρήσεων, έδωσε ο αρμόδιος Υπουργός Χ. Θεοχάρης. 
Στην απάντησή του αναφέρεται στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί τόσο σε εθνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αφορούν τα μέτρα που ισχύουν για όλους σχεδόν τους κλάδους, όπως αναστολές καταβολών φορολογικών υποχρεώσεων, οφειλών, ταχύτερες επιστροφές φόρων, έκπτωση στα ενοίκια κ.α..
Παράλληλα, μέσα από την απάντηση γίνεται γνωστό ότι στη διεθνή συντονιστική τηλεδιάσκεψη φορέων της τουριστικής βιομηχανίας, ο Υπ. Τουρισμού έθεσε ως πρώτο μέλημα, την αποζημίωση των εργαζομένων στον χώρο του τουρισμού και την περαιτέρω επιμόρφωσή τους.
Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε, στις 13 Μαρτίου νομοθετική πρωτοβουλία με τον τίτλο: «Coronovirus Response Investment Initiative», με την οποία προβλέπεται να αποδεσμευτούν 37 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.
Ο κ. Θεοχάρης γνωστοποίησε στον Γιαννιώτη βουλευτή τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλονται για την περαιτέρω ανάδειξη και διατήρηση της εικόνας της χώρας μέσα από τη δημιουργία online πλατφόρμας Greece From Home, καθώς και για τη λειτουργία ανοιχτής Γραμμής Επικοινωνίας στο Υπουργείο Τουρισμού και στην ιστοσελίδα του (www.mintour.gov.gr), όπου μπορούν όλοι οι πολίτες, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι να ενημερώνονται για κάθε νεότερο μέτρο.
Με αφορμή την απάντηση του υπουργού, ο κ. Καλογιάννης σε δήλωσή του ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Η Κυβέρνηση δείχνει εμπράκτως ότι στηρίζει ουσιαστικά την αγορά και τους εργαζόμενους κατά την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο της πανδημίας. Ανάλογα δε με τη δυναμική των εξελίξεων, προσαρμόζει τα μέτρα ή αναλαμβάνει νέα, με στόχο την περαιτέρω ανακούφιση των επιχειρηματιών και την προστασία των εργαζομένων».