Στις 25 Απριλίου ξεκινά η παραγωγή μασκών

on .

GRIPH MASKA

• Στις 25 Απριλίου θα ξεκινήσει στην Ελλάδα η παραγωγή μασκών για τον κορωνοϊό, όπως γνωστοποίησε χθες ο Αδ. Γεωργιάδης. 
Ο Υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι προχθές έγινε η παραλαβή μηχανημάτων, από την Κίνα, προκειμένου να υπάρξει παραγωγή υγειονομικών μασκών ασφαλείας από μεγάλο εργοστάσιο παραγωγής στην Ελλάδα. Όπως είπε πρόκειται για το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής μασκών για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, ενώ υπογράμμισε ότι η παραγωγή θα είναι 9 εκατ. μάσκες το μήνα. 
Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι οι μονάδες παραγωγής βρίσκονται στη Λάρισα και στη Θράκη. «Κάνουμε προσπάθεια να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να κάνουν και ένα δεύτερο εργοστάσιο να φτιάχνει την πρώτη ύλη για τις μάσκες διότι η πρώτη ύλη είναι εισαγόμενη. Δεν καλύπτεται το σύνολο της ζήτησης αλλά είναι ένα καλό πρώτο βήμα για να υπάρχει σχετική επάρκεια», σημείωσε.
Παράλληλα, τόνισε ότι στο ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής αποθεμάτων ήταν, μέχρι προχθές, καταγεγραμμένα 11 εκατομμύρια μάσκες, άρα, όπως είπε, αυτή τη στιγμή υπάρχει επάρκεια από μάσκες στη χώρα.