Τα 600 ευρώ χωρίς voucher θα πάρουν οι επιστήμονες

on .

EYRO KOMPIOYTERAKI XERI

• Καταργείται με παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη το πρόγραμμα voucher για τους επιστήμονες ύστερα από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τον επιστημονικό κόσμο και από την αντιπολίτευση.
Όπως έγινε γνωστό με ανακοίνωση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση, οι επιστήμονες πρόκειται να λάβουν κανονικά το επίδομα των 600 ευρώ χωρίς προϋποθέσεις.
Μετά τις διαμαρτυρίες που υπήρξαν η Κυβέρνηση -η οποία επιχειρούσε να αξιοποιήσει ευρωπαϊκά χρήματα για τη στήριξη των επιστημόνων- αναθεώρησε την αρχική της απόφαση και ακύρωσε το πρόγραμμα. Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, «στόχος του Προγράμματος δεν ήταν μόνο η στήριξη του εισοδήματος του επιστημονικού δυναμικού της χώρας, αλλά και η αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των ωφελουμένων, με προφανή οφέλη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των αντίστοιχων κλάδων και κατ’ επέκταση για την Ελληνική οικονομία. Δυστυχώς, το περιεχόμενο, σε πολλά σημεία του, δεν ήταν αυτό που αντιστοιχεί σε ένα τέτοιο Πρόγραμμα. Και, βεβαίως, δεν υπηρετεί απόλυτα τον σκοπό για τον οποίο αρχικά επελέγη από την Κυβέρνηση.
Για τον λόγο αυτό, αφού προηγήθηκε σχετική έρευνα, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης επιστημόνων με τηλεκατάρτιση καταργείται».