Η ανάπτυξη στο επίκεντρο συζήτησης με επιχειρηματίες των Ιωαννίνων

on .

EKDHLOSH ANAPTYKSH

• Οι πολυσχιδείς αναπτυξιακές προοπτικές των επιχειρήσεων του νομού Ιωαννίνων, οι χρόνιες παθογένειες της ελληνικής πολιτείας που τις περιορίζουν και οι ενεργές πολιτικές της κυβέρνησης που τις αναδεικνύουν και ενισχύουν, βρέθηκαν στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης με εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας του νομού την οποία διοργάνωσε η Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ στο πλαίσιο της πανελλαδικής της δράσης «Συνομιλώντας με την Ελλάδα που παράγει».
«Ο χαμένος χρόνος πρέπει να καλυφθεί! Ευτυχώς η σημερινή κυβέρνηση και σκέφτεται και ακούει την αγορά και, το κυριότερο, παράγει αποτέλεσμα διορθώνοντας καθημερινά χρόνια προβλήματα που αντιμετώπιζε το επιχειρείν», συμφώνησαν οι συμμετέχοντες επιχειρηματίες συζητώντας τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που πήρε η κυβέρνηση Μητσοτάκη τόσο πριν όσο και κατά την διάρκεια της πανδημίας, και την θετική επίδραση τους ως προς την επαναφορά κλίματος εμπιστοσύνης στην αγορά.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ενθάρρυνση των συνεργασιών μεταξύ επιχειρήσεων, την ενίσχυση της απασχόλησης και την περαιτέρω οργάνωση των υποδομών που θα επιτρέψουν την καλύτερη σύνδεση και επικοινωνία του ακριτικού αυτού νομού της χώρας με τους εμπορικούς δρόμους και τα οικονομικά κέντρα της υπόλοιπης Ελλάδας και της Ευρώπης. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι επιχειρηματίες Αντώνης Σδούκος (Σδούκος ΑΕ, βιομηχανια ξηρών καρπών), Ανδρέας Δημητρίου (Διευθύνων Σύμβουλος, Πίνδος ΑΕ), Γιώργος Παππάς (Dimstel, βιομηχανία στρωμάτων), Σίμος Παπαδόπουλος (αλυσίδα super market "Παπαδόπουλος"), Σπύρος Σπύρου (υπεύθυνος Οικονομικών, ΖΑΓΟΡΙ βιομηχανία εμφιάλωσης νερού), Ιωάννης Βουγιούκας (Διευθύνων Σύμβουλος, Τράπεζα Ηπείρου), Σταύρος Γκαρτζονίκας (Γκαρτζονικας ΑΕΒΕ).
Την ΝΔ εκπροσώπησαν ο Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων Άκης Μπάφας, ο Περιφερειακός Συντονιστής Μακεδονίας-Θράκης-Θεσσαλίας-Ηπείρου της Γραμματείας Γιάννης Ρουκάς, η Συντονίστρια Θεματικής Ενότητας Εμπορίου της Γραμματείας Άννα Μαρία Κωνσταντίνου και ο Διευθυντής της Γραμματείας Γιάννης Τριανταφύλλου.