Την Παρασκευή ξεκινά η καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους

on .

SYNTAKSIOYXOS ATM

Στην καταβολή των αναδρομικών ποσών συντάξεων που αντιστοιχούν στις μειώσεις των κύριων συντάξεων για το χρονικό διάστημα από 11.06.2015 έως και 12.05.2016 θα προχωρήσει η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας
Η καταβολή θα γίνει στις ίδιες ημερομηνίες που θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις.
Επίσης, θα πραγματοποιηθεί σε διακριτό κωδικό ώστε ο κάθε συνταξιούχος να έχει λεπτομερή ενημέρωση για το ύψος των αναδρομικών ποσών που δικαιούται. Ειδικότερα, οι συντάξεις και τα αναδρομικά ποσά θα καταβληθούν με βάση τον ΑΜΚΑ στις ακόλουθες ημερομηνίες:
- Την Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
- Τη Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
- Την Τρίτη, 27 Οκτωβρίου θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).
- Την Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ , τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.
Υπενθυμίζεται ότι τα αναδρομικά είναι ανεκχώρητα και ακατάσχετα, δεν δεσμεύονται και δεν συμψηφίζονται με βεβαιωμένα χρέη και άλλες οφειλές και δεν υπόκεινται σε παρακράτηση φόρου.