Οι προθεσμίες δήλωσης και πληρωμής για αναστολές αιτήσεις, επιδόματα

on .

LEFTA EPIXEIRHSEIS

• Χρήσιμες πληροφορίες για τις προθεσμίες που πρέπει να γνωρίζουν εργαζόμενοι και εργοδότες για τις αναστολές, τις αιτήσεις, τα δώρα και τα επιδόματα δόθηκαν μέσα από την εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο». Συνοπτικά ισχύουν τα εξής:
- Για τις αναστολές στις πληττόμενες επιχειρήσεις: Αιτήσεις εργοδοτών έως και σήμερα, Δευτέρα. Δηλώσεις εργαζόμενων στο supportemployees.services.gov.gr. Υποχρεωτική δήλωση θα κάνουν οι εργαζόμενοι που είναι για πρώτη φορά σε αναστολή. Πληρωμές: 11 έως 21 Δεκεμβρίου
-Επιδόματα και αναδρομικά. Το δώρο Χριστουγέννων πληρώνεται έως τις 21 Δεκεμβρίου. Η 6η δόση Οικ. Επιδόματος στα τέλη Δεκεμβρίου και επίδομα & δώρο ΟΑΕΔ από σήμερα, Δευτέρα.
- Αναδρομικά και αυξήσεις συνταξιούχων από Ιανουάριο
- Αιτήσεις κληρονόμων έως 17/12 (efka.gov.gr)
- Οι μακροχρόνια άνεργοι πρέπει να κάνουν επιβεβαίωση ΙΒΑΝ έως 17 Δεκεμβρίου (gov.gr)
Επίδομα θέρμανσης
Στο μεταξύ, ξεκινούν οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης, οι οποίες γίνονται ηλεκτρονικά στο www.aade.gr. Η εφαρμογή θα ανοίξει μέσα στην εβδομάδα και η πληρωμή του επιδόματος θα γίνει στα τέλη Δεκεμβρίου. Το ύψος του είναι από 80 έως και 700 ευρώ. Το επίδομα αφορά πετρέλαιο, φυσικό αέριο, υγραέριο, ενώ για τις ορεινές περιοχές (έως 2.500 κάτοικοι) δίνεται επίσης επίδομα ξύλων και πέλλετ.
Τα τέλη κυκλοφορίας
Τα πάνω – κάτω έρχονται σε τέλη κυκλοφορίας και πινακίδες. Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται δίμηνη παράταση για την πληρωμή των τελών, ενώ στο «τραπέζι» βρίσκεται η καθιέρωση τους με το μήνα
Όσο για την κατάθεση πινακίδων, θα μπορεί να γίνεται ηλεκτρονικά (www.gov.gr). Στην πλατφόρμα θα μπορεί να γίνεται δήλωση διεύθυνση ακινητοποίησης χωρίς να παραδίδονται οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας στην Εφορία.