Αύξηση προσλήψεων το 2021 εκτιμά το 14% των εργοδοτών

on .

proslhpseis

• Συγκρατημένα αισιόδοξες εμφανίζονται οι προοπτικές προσλήψεων των Ελλήνων εργοδοτών για το πρώτο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με έρευνα Manpower.
Αναλυτικά, το 14% των εργοδοτών αναμένει αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων, το 11% μείωση και το 74% καμία αλλαγή. Οι συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης που προκύπτουν ανέρχονται σε +3% και αν κι ενισχύονται κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, αποδυναμώνονται κατά 16% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
Μάλιστα, το 39% των Ελλήνων εργοδοτών αναμένει να επιστρέψει στα προ-COVID-19 επίπεδα προσλήψεων εντός των επόμενων 12 μηνών, ενώ παγκόσμια το αντίστοιχο ποσοστό βρίσκεται στο 41%..
Από τους Ελληνες εργοδότες που προβλέπουν επιστροφή στα προ-COVID-19 επίπεδα προσλήψεων εντός των επόμενων 12 μηνών, η ισχυρότερη τάση προέρχεται αυτούς που ανήκουν στον Τουρισμό (58%), στις Κατασκευές (44%) και την Πρωτογενή Παραγωγή (40%).
Οι εργοδότες προσδοκούν να αυξήσουν τον αριθμό απασχολουμένων και στους επτά κλάδους οικονομικής δραστηριότητας κατά το προσεχές τρίμηνο. Ο ισχυρότερος ρυθμός προσλήψεων αναμένεται να καταγραφεί στον τομέα της Βιομηχανίας/Παραγωγής, όπου οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης ανέρχονται σε +19%.
Οι εργοδότες του τομέα των Κατασκευών επίσης καταγράφουν αξιοσημείωτα σχέδια προσλήψεων, με Προοπτικές της τάξης του +12%, ενώ Προοπτικές της τάξης του +11% καταγράφονται σε δύο κλάδους – στον τομέα Χρηματοοικονομικών και Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις και στον τομέα της Πρωτογενούς Παραγωγής.