Προσωπική πολιτική ασκεί ο Δ. Δημητρίου

on .

EPIMELHTHRIO IOANNINON TAMPELA

• Η... φαεινή ιδέα του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δ. Δημητρίου να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία... επέπληττε τον Περιφερειάρχη και το Δήμαρχο Ιωαννίνων που έθεσαν στον Υπουργό Ανάπτυξης ζητήματα που αφορούν τον επιχειρηματικό κλάδο, χωρίς να έχει προηγηθεί συνάντηση μαζί του, προκάλεσε την αντίδραση των άλλων παρατάξεων του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, οι οποίες με ανακοινώσεις τους καυτηριάζουν την προσωπική πολιτική του.

Από τις τοποθετήσεις των δύο παρατάξεων, για μια ακόμη φορά προκύπτει ότι ο σημερινός Πρόεδρος Δ. Δημητρίου, είναι «απομονωμένος» στο Δ.Σ., μη μπορώντας να πετύχει ούτε τη μίνιμουμ συναίνεση για ζητήματα του επιχειρηματικού κόσμου, που είναι απολύτως απαραίτητη τη δύσκολη οικονομική και κοινωνική περίοδο που βιώνουμε όλοι και ιδιαίτερα οι επαγγελματίες. 

Με τις ανακοινώσεις των δύο παρατάξεων, επιβεβαιώνεται και το σχετικό σχόλιο του «Π.Λ.» ότι η απρόκλητη ανακοίνωση – δήλωση Δημητρίου έγινε χωρίς την έγκριση της Διοικούσας Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου. Το «Ισχυρό Επιμελητήριο», που έχει επικεφαλής τον Γρηγόρη Γκίκα, «αδειάζει» ολοκληρωτικά και εκθέτει τον κ. Δημητρίου, καθώς σημειώνει ότι για τα αιτήματα των επιχειρήσεων, είχε αποσταλεί επιστολή προς τον Περιφερειάρχη από το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Ηπείρου (Π.Ε.Σ.Η.) (σ.σ. στο οποίο συμμετέχει το Επιμελητήριο Ιωαννίνων), την οποία είχε αποδεχθεί και την προέταξε στον Υπουργό.
«Η παράταξη -αναφέρει μεταξύ άλλων- εκφράζει για μια ακόμη φορά τη δυσαρέσκειά της για τους τρόπους, που ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Δημητρίου, αποφάσισε για να “δράσει”, για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις του τόπου μας. Ο κ. Δημητρίου αποφάσισε, χωρίς να έχει την έγκριση της Δ.Ε. αλλά και του Δ.Σ., να “βάλλει” εναντίον του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη και του Δημάρχου Ιωαννίνων κ. Μωϋσή Ελισάφ, επειδή “τόλμησαν” να συναντηθούν με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη και να συζητήσουν μαζί του θέματα στήριξης της επιχειρηματικότητας χωρίς να... πάρουν την “άδεια” του κ. Δημητρίου».

Ο Γρηγόρης Γκίκας
«Για μια ακόμη φορά ο κ. Δημητρίου αποδεικνύει πως στόχος του είναι η προσωπική του προβολή και όχι η ουσιαστική στήριξη της επιχειρηματικότητας των Ιωαννίνων. Ο κ. Δημητρίου αγνοεί επιδεικτικά τις ανάγκες των ελεύθερων επαγγελματιών της πόλης και του νομού και πλέον φαίνεται καθαρά η ανυπαρξία και η ανικανότητα της διοίκησής του», τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Γρ. Γκίκας.

«Πυρά» και από Ι. Μήτση
Εξίσου επικριτικός είναι όμως και ο μέχρι πρόσφατα συνοδοιπόρος του κ. Δημητρίου, ο επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητο Επιμελητήριο» και Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωάννης Μήτσης.
Μεταξύ άλλων τονίζει: «Σε μια δύσκολη εποχή που όλοι μαζί πρέπει να είμαστε μια γροθιά για την ανάπτυξη του επιχειρείν, ο Δρ. κ. Δημητρίου αγνοώντας τα κελεύσματα των επιχειρήσεων προσπαθεί ανεπιτυχώς την προσωπική του προβολή. Για άλλη μια φορά ο κ. Δημητρίου με το «εγώ του» ξεπερνάει τα επιμελητηριακά όρια εις βάρος των μελών μας που εκπροσωπούμε. Τα διαλαμβανόμενα στο Δελτίο Τύπου του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων της 15/01/2021 δεν είχαν καμιά έγκριση ούτε από την Δ.Ε. ούτε από το Δ.Σ., αλλά ούτε και από το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Ηπείρου που μνημονεύει. Ως εκ τούτου είναι έωλα, μη σύννομα, προσωπικά και επικίνδυνα. Η ανυπαρξία έργου εκ μέρους του στο Επιμελητήριο δεν μπορεί να καλυφθεί ούτε με «μαλώματα» ούτε με μεθοδεύσεις παύσης μου».