ΕΤΕπ: Στήριξη 200 εκατ. για έργα κοινωνικής συνοχής και ενίσχυσης της οικονομίας

on .

YPOURGEIO ERGASIAS

• Οι επενδύσεις προτεραιότητας σε έργα μικρής κλίμακας, με μεγάλο αντίκτυπο σε όλη την Ελλάδα, θα επιταχυνθούν, χάρη στη συμφωνία που υπέγραψαν ο Υπουργός Οικονομικών και Διοικητής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης, ο Πρόεδρος της ΕΤΕπ, Werner Hoyer και ο Αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ, αρμόδιος για την Ελλάδα, Christian Kettel Thomsen. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία κάνει λόγο για σημαντική συμφωνία που θα επιτρέψει την ομαλή χρηματοδότηση προγραμμάτων που υλοποιούνται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 και θα αυξήσει τον οικονομικό και κοινωνικό τους αντίκτυπο. Η χρηματοδότηση από την ΕΤΕπ, ύψους 200 εκατ. ευρώ, αποτελεί την τελική δόση της συνολικής δανειακής στήριξης ύψους 1,7 δισ. ευρώ στο πλαίσιο της ελληνικής εθνικής συνδρομής σε έργα προτεραιότητας σε ολόκληρη τη χώρα, τα οποία συγχρηματοδοτούνται από τα Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία της Ε.Ε.
«Με τη συνολική δανειακή στήριξη από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ύψους 1,7 δισ. ευρώ, επιταχύνεται η αξιοποίηση των πόρων των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων από τη χώρα μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, τη βελτίωση των δεξιοτήτων των εργαζομένων, την προστασία του περιβάλλοντος και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, την τόνωση της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ολοκλήρωσης των έργων προτεραιότητας», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Υπ. Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας.
Από την πλευρά του ο Υπ. Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Η μεγάλη απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ που πέτυχε η Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο αύξησε τον βαθμό της αξιοπιστίας μας και μας δίνει την δυνατότητα να προχωρούμε σε ακόμη γενναιότερα βήματα».