Τι απάντησε ο Υφυπ. Ανάπτυξης σε αναφορά του Χρ. Γκόκα για ενίσχυση ΜμΕ στην Ήπειρο

on .

ERGAZOMENOS

• Στην αναφορά που έκανε ο βουλευτής Άρτας του ΚΙΝΑΛ Χρ. Γκόκας, μετά από επιστολή του Επιμελητηρίου, για αύξηση του προϋπολογισμού της δράσης «Ενίσχυση Μικρών και πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την Πανδημία COVID-19, στην Περιφέρεια Ηπείρου», ώστε να μπορέσουν να καλυφθούν και οι 7.972 επιχειρήσεις που έχουν υποβάλει αίτηση, με μη επιστρεπτέα ενίσχυση, απάντησε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Ι. Τσακίρης.
Μάλιστα ο βουλευτής Άρτας στην αναφορά του είχε τονίσει ότι η ενίσχυση αυτή είναι σημαντική για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, οι οποίες βρίσκονται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση μετά τα επαναλαμβανόμενα και παρατεταμένα απαγορευτικά για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.
Στην απάντησή του ο Υφυπουργός διαβιβάζει έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων-ΕΣΠΑ σύμφωνα με το οποίο γνωστοποιείται ότι όσον αφορά στην Περιφέρεια Ηπείρου η αρχική πρόσκληση αφορούσε σε ποσό 30 εκατ. ευρώ και μετά αυξήθηκε στα 45 εκατ. ευρώ.
Επίσης ο Γενικός Γραμματέας, κ. Δ. Σκάλκος, αναφέρει ότι η Περιφέρεια Ηπείρου έχει την αρμοδιότητα για την έκδοση νέας αντίστοιχης πρόσκλησης, στο πλαίσιο των διατιθέμενων πόρων στο πρόγραμμα, αλλά και των περιορισμών που θέτουν οι Κανονισμοί της Ε.Ε.
Επιπρόσθετα ενημερώνει τον κ. Γκόκα για την επιχορήγηση «e-λιανικό» που σκοπό έχει τη δημιουργία ή αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος των ΜμΕ επιχειρήσεων, για το οποίο ήδη ο κ. Γκόκας έχει καταθέσει τις προτάσεις του στο εν λόγω Υπουργείο, μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, για να μπορέσουν να ενισχυθούν όσο το δυνατόν περισσότερες πληττόμενες επιχειρήσεις.