Ισχύει η Κυβερνητική δέσμευση για την εθνική σύνταξη των Β/Ηπειρωτών

on .

syntaksi

• Υπομονή πρέπει να δείξουν οι Ομογενείς μας (Βορειοηπειρώτες και Πόντιοι της πρώην ΕΣΣΔ) προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημά τους για κατάργηση της μείωσης για την Εθνική Σύνταξη, καθώς όπως δήλωσε στη Βουλή ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Παναγιώτης Τσακλόγλου η δέσμευση της Κυβέρνησης ισχύει, ωστόσο την περίοδο αυτή δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθεί εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού.
Συγκεκριμένα ο Υφυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή ΚΙΝΑΛ, Γιώργου Μουλικιώτη, τόνισε τα εξής: «Η κυβέρνηση δεν ανακαλεί την υπόσχεση και δέσμευσή της, απλώς μεταθέτουμε χρονικά την υλοποίησή της, λόγω των έκτακτων συνεπειών της πανδημίας, που μας υποχρέωσε να στρέψουμε αλλού το βλέμμα. Στο αίτημα των ομογενών για κατάργηση μείωσης της Εθνικής Σύνταξης, μόνο ο χρόνος παρέμβασής μας αλλάζει. Σε κάθε περίπτωση διαβεβαιώνω ότι το ζήτημά τους δεν το ξεχνάμε και την κατάλληλη στιγμή θα πράξουμε ό,τι υποσχεθήκαμε με όρθιους τους πολίτες και τη κοινωνία».
Στο θέμα παρενέβη και ο προεδρεύων του Σώματος και βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Το θέμα αυτό έχει επανειλημμένα τεθεί και επί ΣΥΡΙΖΑ και επί ΝΔ και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ένας άνθρωπος που δεν υπόσχεται εύκολα, είχε δεσμευτεί ότι θα το λύσουμε. Λαμβανομένων βεβαίως και των δημοσιονομικών της χώρας λόγω της πανδημίας».
Στην τοποθέτησή του ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ είχε τονίσει την ανάγκη αλλαγής της ισχύουσας νομοθεσίας, καθώς, όπως είναι, είναι αδύνατον αντικειμενικά να καλυφθούν οι όροι και προϋποθέσεις που προβλέπονται για «τους Βορειοηπειρώτες και τους Ποντίους», τονίζοντας ότι τόσο η ΝΔ όσο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός προεκλογικά είχαν δεσμευτεί για πλήρη εθνική σύνταξη εφόσον διαμένουν μόνιμα και νόμιμα για 40 χρόνια στην Ελλάδα.