«Καμπάνα» 260.000 ευρώ στην εταιρία για τη νοθεία στη φέτα

on .

FETA BARELI

• Δεν ικανοποιήθηκε ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) με το πρόστιμο που επιβλήθηκε στην γαλακτοβιομηχανία, για διακίνηση προϊόντων της σε αγορά του εξωτερικού με την ένδειξη ΦΕΤΑ ΠΟΠ για τα οποία δεν είχαν τηρηθεί οι προδιαγραφές παραγωγής προϊόντος.
Το πρόστιμο ανήλθε στα 260.000 ευρώ, με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να κάνει λόγο για ένα από τα υψηλότερα που αφορούν παραβάσεις προϊόντων ΠΟΠ και υπενθυμίζει ότι για την ίδια υπόθεση εξετάζονται και καταγγελίες για παραβάσεις σχετιζόμενες με τα ισοζύγια γάλακτος στην παραγωγή της φέτας, επί των οποίων αναμένεται η έκδοση απόφασης.

«Πρόστιμο – χάδι»
Ωστόσο, από την πλευρά του ο ΣΕΚ μιλά για «πρόστιμο – χάδι», προκαλώντας, όπως τονίζει «μεγάλη απογοήτευση στους κτηνοτρόφους παραγωγούς που αυτοί τελικά πληρώνουν το βαρύ τίμημα, «τη νύφη», με μείωση τιμών αιγοπρόβειου και αγελαδινού γάλακτος αλλά και κρέατος, όταν κάποιοι με τέτοιους τρόπους πλουτίζουν εις βάρος τους και σε βάρος της χώρας».
Και σημειώνει με έμφαση ότι «πολλά χρόνια καταγγέλλουμε τις ελληνοποιήσεις και τη νοθεία που γίνονται σε ελληνικά προϊόντα ΠΟΠ, διεθνούς φήμης, όπως η Φέτα. Δυστυχώς έως σήμερα όλες οι κυβερνήσεις, είτε διαβεβαίωναν ότι θα πάρουν μέτρα ή και παίρνουν κάποια χωρίς όμως να ακουμπάνε σοβαρά τους παραβάτες».
Παράλληλα καλεί την Κυβέρνηση να αναλογιστεί τις ευθύνες της και ζητά παραδειγματικές αυστηρές κυρώσεις σε όσους πιάστηκαν αυτήν την περίοδο αλλά και τα προηγούμενα χρόνια και οι υποθέσεις λιμνάζουν.
Κλείνοντας ζητά πλέον και την παρέμβαση του Πρωθυπουργού, καθώς, όπως αναφέρει «το ζήτημα είναι πολιτικό».