Η «Πίνδος» πήγε... κόντρα στην κρίση και τη νίκησε!

on .

PINDOS BRABEYSH DHMHTRIOY

• Τι και αν ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Η Πίνδος» βρέθηκε, όπως ολόκληρη η χώρα, μπροστά σε μία πρωτοφανή οικονομική κρίση την προηγούμενη δεκαετία. 
Όχι μόνο επιβίωσε, αλλά κατάφερε μέσα στην δύσκολη αυτή περίοδο να αυξήσει εντυπωσιακά τον κύκλο εργασιών και τα κέρδη του, αποδεικνύοντας πως τίποτε τελικά δεν είναι τυχαίο και κυρίως το γεγονός ότι είναι σήμερα ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης του κλάδου της Πτηνοτροφίας στη χώρα μας. 
Την ανοδική αυτή πορεία του Πτηνοτροφικού πιστοποιεί η διάκρισή του στα βραβεία – θεσμός «Χρυσοί Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας 2010 - 2020», που απονεμήθηκαν υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Η «Πίνδος» βραβεύτηκε στην κατηγορία «Greek Business Champions» με αφορμή την ταυτόχρονη αύξηση του κύκλου εργασιών (πωλήσεις) και των κερδών προ φόρων, πάνω από 50%, συγκρίνοντας την οικονομική χρήση του 2010 με εκείνη του 2019!
Ηγέτης του κλάδου
Ο Α.Π.Σ.Ι. «Πίνδος» από την ίδρυσή του εδώ και 63 χρόνια, αποτελεί τον ηγέτη της ελληνικής Πτηνοτροφίας έχοντας να επιδείξει στις μέρες μας υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας προϊόντα, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, ένα ευρύ δίκτυο διανομής, αλλά και συνεχείς επενδύσεις. Εξάλλου, ο συνδυασμός της παράδοσης με την καινοτομία έχουν τοποθετήσει τα προϊόντα του στην πρώτη προτίμηση των καταναλωτών. 
Παράλληλα, όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση, στον Πτηνοτροφικό πραγματοποιούνται καθημερινά ποιοτικοί έλεγχοι, σε κάθε στάδιο παραγωγής, στο υπερσύγχρονο, ιδιόκτητο μικροβιολογικό του εργαστήριο, το οποίο έχει εξοπλίσει και με το αυτόματο ρομποτικό σύστημα BEAR (αρκούδα) ενώ έχει λάβει και πιστοποίηση ποιότητας βασισμένη στο πρότυπο ISO 22000 καθώς και πιστοποίηση από τον AGROCERT. «Όλη αυτή η προσπάθεια, ανταμείβεται από τα ποσοστά αύξησης τόσο των πωλήσεων όσο και των κερδών του Συνεταιρισμού την τελευταία δεκαετία», σημειώνεται χαρακτηριστικά. 
Φυσικά, τίποτε δεν γίνεται χωρίς την ανθρώπινη προσπάθεια και αποτέλεσμα αυτής είναι η ανοδική πορεία του Συνεταιρισμού. Σήμερα στην «Πίνδο» περισσότεροι από 1.200 εργαζόμενοι και πάνω από 500 μέλη πτηνοτρόφοι συμβάλουν στη διαρκή εξέλιξη του Συνεταιρισμού, στηρίζοντας παράλληλα την εγχώρια και την τοπική οικονομία. 
Ο Πρόεδρος της «Πίνδος»
«Το βραβείο αυτό έρχεται να αναγνωρίσει τις αξίες, την προσήλωση, τη φροντίδα και το μεράκι με τα οποία για περισσότερα από 60 χρόνια δραστηριοποιείται ο Α.Π.Σ.Ι. «Πίνδος» στον κλάδο της Πτηνοτροφίας, και αποτελεί μία δέσμευση για να συνεχίσει να επενδύει και να εξελίσσεται», καταλήγει ο Πτηνοτροφικός στην ανακοίνωσή του.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Ανδρέας Δημητρίου, ο οποίος μαζί με τον Γενικό Διευθυντή του Συνεταιρισμού Λάζαρο Τσακανίκα κρατάει γερά το «τιμόνι» κι έχει περάσει με επιτυχία το καράβι μέσα από μεγάλες καταιγίδες τα τελευταία χρόνια, αναφέρει σε ανάρτησή του: «Από τις δυσκολότερες δεκαετίες στα 63 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας μας τα καταφέραμε και τα καταφέραμε καλά, με ανοδική και αναπτυξιακή πορεία! Αξίζουν συγχαρητήρια στα μέλη – παραγωγούς και τους εργαζόμενους της μεγάλης οικογένειας της ‘Πίνδου΄! Έτσι θα συνεχίσουμε...».
Το Επιμελητήριο 
Τα συγχαρητήριά τους για τη βράβευση του Α.Π.Σ.Ι. «Πίνδος» εκφράζουν ο Πρόεδρος Δημήτρης Δημητρίου και το Δ.Σ του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, «είναι μια ακόμη σημαντική βράβευση σε μια σειρά βραβεύσεων για τον Συνεταιρισμό, που αποδεικνύει πως και κάτω από δύσκολες οικονομικές συνθήκες όταν υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο και προγραμματισμός, σε συνδυασμό με τις προσπάθειες και τον αγώνα όλων των παραγωγών, των εργαζομένων και της διοίκησης τα αποτελέσματα μόνο θετικά μπορεί να είναι».
Σύμφωνα με το Επιμελητήριο, «το μοντέλο του Α.Π.Σ.Ι ‘Πίνδος’ εκτός του οικονομικού αποτυπώματος στην τοπική και ελληνική οικονομία δείχνει ότι το πνεύμα συνεργασίας των Ηπειρωτών αποφέρει μοναδικά αποτελέσματα».
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ