Του πούλησε... αέρα έναντι 3.650 ευρώ!

on .

APATH DIADIKTYO

• Το ποσό των 3.650 ευρώ «έχασε» κάτοικος Ιωαννίνων, ο οποίος δελεάστηκε από αγγελία στο διαδίκτυο για πώληση γεωργικού μηχανήματος.
Ο «πωλητής» κατάφερε να τον πείσει να του δώσει τους κωδικούς της χρεωστικής του κάρτας, καθώς και του κωδικού που στη συνέχεια στάλθηκε από την Τράπεζα στο κινητό του για την ολοκλήρωση της συναλλαγής και στη συνέχεια από το λογαριασμό του παθόντα μετέφερε σε δικό του λογαριασμό το ποσό των 3.650 ευρώ. Η απάτη έγινε τον περασμένο Οκτώβριο και έκτοτε με μεθοδική έρευνα η Ασφάλεια Ιωαννίνων έφτασε στα ίχνη και στην ταυτότητα του δράστη σε βάρος του οποίου σχημάτισε δικογραφία για απάτη.

Συλλήψεις για ναρκωτικά
- Δυο υποθέσεις κατοχής και διακίνησης σκληρών ναρκωτικών απασχόλησαν το Σαββατοκύριακο τους αστυνομικούς της Δίωξης Ιωαννίνων. Πιο συγκεκριμένα δυο άντρες εντοπίστηκαν το απόγευμα του Σαββάτου να επιβαίνουν σε αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ενός εξ αυτών και σε έλεγχο που τους έγινε βρέθηκε στο εσωτερικό του, επιμελώς κρυμμένη, συσκευασία με ηρωίνη σε μορφή «βράχου», βάρους 15,10 γραμμαρίων. Επιπλέον, στο σπίτι ενός εκ των κατηγορουμένων βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης («σοκολάτα»).
- Στην άλλη περίπτωση συνελήφθη το μεσημέρι της Κυριακής στα Γιάννενα ημεδαπός γιατί βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε συσκευασία με ηρωίνη βάρους 8,3 γραμμαρίων.
- Στο μέτωπο των ναρκωτικών και πάλι στα Γιάννενα συνελήφθη αλλοδαπός, στην κατοχή του οποίου και στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά  συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 12,7 γραμμαρίων και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Εξιχνιάστηκε κλοπή μπετονιέρας!
Δύο ημεδαποί εμπλέκονται στην κλοπή μπετονιέρας που είχε γίνει τον περασμένο Ιούλιο σε περιοχή των Βορείων Τζουμέρκων. Οι δύο δράστες έκλεψαν την μπετονιέρα από την αυλή του σπιτιού του κατόχου του. Το Α.Τ. Βορείων Τζουμέρκων ταυτοποίησε τα στοιχεία των δύο δραστών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ η μπετονιέρα βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.

Ληστεία σε βενζινάδικο
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη άγνωστου δράστη, για ληστεία που διαπράχθηκε το βράδυ του Σαββάτου σε βενζινάδικο στην περιοχή της Ανατολής.
Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, ο δράστης, με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου, αφαίρεσε από υπάλληλο της επιχείρησης τσαντάκι με χρηματικό ποσό 400 ευρώ και τράπηκε σε φυγή.
Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Συνελήφθη φυγόποινος
Στην Κακαβιά Ιωαννίνων συνελήφθη αλλοδαπός φυγόποινος. Ειδικότερα, όπως προέκυψε κατά τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του εκκρεμεί απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Δυτικής Στερεάς Ελλάδος, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 3 ετών για αγορά, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Δράστες κλοπής  δύο ανήλικοι…
Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας κλοπή, που έγινε στην Άρτα το βράδυ της 27ης Ιανουαρίου. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, δύο ανήλικοι (αγόρι – κορίτσι), αφαίρεσαν από εξωτερικό χώρο καταστήματος τρία επιτραπέζια φωτιστικά, συνολικής αξίας 450 ευρώ, τα οποία στη συνέχεια ανευρέθηκαν σε υπαίθριο σημείο όπου τα είχαν αποκρύψει και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια.
Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών γυναικών, οι οποίες έχουν -κατά περίπτωση- την επιμέλεια των παραπάνω ανηλίκων.

Εξιχνιάστηκε διάρρηξη Ι.Χ.
Εξιχνιάστηκε από την Ομάδα Ασφάλειας του Τμήματος Πρέβεζας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας κλοπή από αυτοκίνητο, που έγινε τον Ιούνιο του 2021. Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, ο οποίος, όπως προέκυψε από την έρευνα, διέρρηξε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο σε παραλία της Πρέβεζας, από όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό 300 ευρώ.