Συστηματικοί έλεγχοι για την προστασία της φέτας

on .

FETA 28 3 2021

• Τηλεδιάσκεψη με το Διοικητικό Συμβούλιο της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας, το οποίο εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο Ι. Βιτάλη και τον Αλέξ. Μποτό (ΣΕΒΓΑΠ- Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων) είχε ο Υφυπουργός Αγροτ. Ανάπτυξση Σ. Κεδίκογλου και στην οποία συμμετείχε και ο Πρόεδρος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ Σ. Χαρουτουνιάν.
Οι εκπρόσωποι της Διεπαγγελματικής έθεσαν υπόψη του Υφυπουργού τα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο και αναγνώρισαν την προσπάθεια που καταβάλει το Υπουργείο, για την προστασία της φέτας ΠΟΠ.
Ο Υφυπουργός επεσήμανε τον προβληματισμό του για τις σοβαρές παραβάσεις και τα περιστατικά παραβατικότητας αναφορικά με κρούσματα παράνομων ελληνοποιήσεων και επανέλαβε την πάγια θέση του για τη διεξαγωγή συστηματικών ελέγχων.
Σύμφωνα με τον κ. Κεδίκογλου, μέλημα του υπουργείου είναι η δημόσια διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την θέσπιση νέου πλαισίου προστασίας, με αυστηρότερες κυρώσεις. Από την πλευρά του, ο κ. Χαρουτουνιάν έβαλε ψηλά στην ατζέντα το θέμα των ελέγχων που διεξάγονται στα Ευρωπαϊκά σύνορα.
Από τα θέματα που απασχόλησαν την τηλεδιάσκεψη, ήταν και αυτό της έλλειψης εργατών γης.
Ο κ. Κεδίκογλου διαβεβαίωσε ότι για το θέμα εξετάζονται οι βέλτιστες λύσεις.