«Το 2022 θα είναι μία πολύ καλύτερη χρονιά για τη χώρα...»

on .

STAIKOYRAS

• «Είμαι ρεαλιστικά αισιόδοξος ότι το 2022 θα είναι μία πολύ καλύτερη χρονιά για τη χώρα, θα είναι μία χρονιά στην οποία θα επιβεβαιωθεί ότι η Ελλάδα αλλάζει, βαδίζει μπροστά και το σημαντικότερο, κοιτάει ψηλά», τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας χθες το μεσημέρι σε εκδήλωση που διοργάνωσε στην Πάτρα η διοικούσα επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, στην εκλογική περιφέρεια Αχαΐας.
Μάλιστα, όπως προσέθεσε, «έχουμε μία ισχυρή ανάπτυξη και μάλιστα ισχυρότερη από τις εκτιμήσεις που είχαμε κάνει και ό,τι χάσαμε το 2020 το πήραμε πίσω το 2021». Παράλληλα, σημείωσε ότι «τα καταφέραμε συνολικά και συνεκτικά ως κυβέρνηση, παρά τις πρωτοφανείς υγειονομικές συνθήκες, ώστε να πετύχουμε ένα σημαντικό κομμάτι όσων υποσχεθήκαμε προεκλογικά».
Οι επιστρεπτέες
Μιλώντας στην συνέχεια για τις επιστρεπτέες προκαταβολές, είπε ότι «εμείς δανειστήκαμε 8,3 δισεκατομμύρια ευρώ για να τα δανείσουμε στην κοινωνία και στις επιχειρήσεις έτσι ώστε αυτά να τα πάρουμε μελλοντικά πίσω». Όμως, όπως ανέφερε, «από αυτά τα 8,3 δισεκατομμύρια ευρώ, προσδοκούμε να πάρουμε πίσω 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή εμείς δανειστήκαμε ως χώρα, θα επιστρέψουμε αυτά που δανειστήκαμε, αλλά κοινωνία και επιχειρήσεις δεν θα επιστρέψουν αυτά που δανείστηκαν, διότι 6 δισεκατομμύρια ευρώ "κουρευτήκαν"».