Να γίνει στην Πρέβεζα Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων!

on .

TMHMA LOGISTIKHS PREBEZA 1

• Αντίθετος με τη μετακίνηση του Τμήματος της Λογιστικής από την Πρέβεζα στα Γιάννενα δήλωσε χθες ο Σπύρος Ριζόπουλος, επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου». Πρότεινε μάλιστα, αντί της μετακίνησης του Λογιστικής, να μετακομίσει στην Πρέβεζα το Οικονομικό Ιωαννίνων, και να δημιουργηθεί εκεί μια σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων «με προοπτική δεκαετίας με πρώτο στάδιο να ξεπεράσει τις περιφερειακές σχολές διοίκησης επιχειρήσεων σε Πάτρα και Σέρρες», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες στην Πρέβεζα, ο κ. Ριζόπουλος χαρακτήρισε το Πανεπιστήμιο βασικό οικονομικό πυλώνα στην Ήπειρο, τονίζοντας πως έγιναν λάθη, αφού αντί να δημιουργηθεί μια σχολή διοίκησης επιχειρήσεων, δημιουργήθηκαν ξεχωριστά τμήματά της και μάλιστα σε άλλες πόλεις.

«Δεν είναι ο τζίρος…»
«Στην Ήπειρο είχαμε ένα ΤΕΙ Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών, μακριά από τα Γιάννενα σε μια λογική ενός άρρωστου μοντέλου που κυριαρχεί. Το ίδιο λάθος συνεχίζεται με κουβέντες για το πόσος τζίρος θα χαθεί. Όσοι αντιλαμβάνονται τις σπουδές ως ένα ενοίκιο, ένα σουβλάκι κι ένα καφέ είναι σε εντελώς λάθος κόσμο», ανέφερε με έμφαση.
Ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου» χαρακτήρισε «τραγικό» το γεγονός ότι η δυτική Ελλάδα δεν έχει μια σχολή διοίκησης επιχειρήσεων και εξέφρασε την πεποίθηση πως η Υπουργός Παιδείας «αν δει ένα σχέδιο με όραμα και πλάνο για το πώς ένα τμήμα μπορεί να καταστεί ακαδημαϊκά και οικονομικά βιώσιμο με προοπτικές να εξελιχτεί θα το στηρίξει».
Όπως πρόσθεσε, «δεν είναι η τυρόπιτα και ο καφές το ζητούμενο. Αντί να κραυγάζουμε casus belli χωρίς να ξέρουμε τον αντίπαλο πρέπει να ληφθούν πρωτοβουλίες για ένα σοβαρό σχέδιο ώστε να γίνει μια σχολή με ανεβασμένες βάσεις».

Φταίει η Περιφέρεια!
Κατά τη συνήθη τακτική του ο Σπ. Ριζόπουλος εξαπέλυσε «βέλη» κατά της Περιφερειακής Αρχής τονίζοντας πως «από τη μία λέει ότι δεν είναι στην αρμοδιότητά της να στήσει τη σχολή στην Πρέβεζα και από την άλλη τρέχει να βρει κτίριο στα Γιάννενα. Ας αποφασίσει έχει ή όχι αρμοδιότητα; Για εμάς η απάντηση είναι ξεκάθαρη και καταφατική».
Αναπτύσσοντας περαιτέρω την πρότασή του υπογράμμισε ότι πρέπει να κληθούν οι δύο τοπικοί βουλευτές παραμερίζοντας τις πολιτικές τους διαφορές να δεσμεύσουν Περιφέρεια και Πανεπιστήμιο στη συγκρότηση ενός σχεδίου ώστε να έρθει το Οικονομικό στην Πρέβεζα και να «παντρευτεί» με το υπάρχον τμήμα ώστε να επιτευχθεί η ακαδημαϊκή του ανάπτυξη με την Περιφέρεια Ηπείρου να εγγυάται την οικονομική του βιωσιμότητα σε βάθος δεκαετίας.
«Πιστεύω ότι η πρότασή μας μπορεί να κάνει τη διαφορά. Η υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών πρέπει να σταματήσει. Δυστυχώς και στην Πρέβεζα επιλέξαμε να κωφεύουμε και στο τέλος κουφαθήκαμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κανένας από Πρέβεζα
Καταλήγοντας ο Σπ. Ριζόπουλος είπε ότι πρέπει να αναρωτηθούν όλοι γιατί κανένας νέος φοιτητής φέτος στο Τμήμα της Λογιστικής δεν ήταν από την Πρέβεζα και έδωσε ο ίδιος την απάντηση: «Γιατί έτσι όπως την έχουν καταντήσει δεν βλέπουν την ώρα να φύγουν. Τα παιδιά χρειάζονται ένα όραμα μιας σχολής που μπορεί να τους ανοίξει δρόμους».
Απαντώντας, τέλος, σε σχετική ερώτηση, είπε ότι η άρνηση του Πρύτανη Τρ. Αλμπάνη να συζητηθεί η μεταφορά του Οικονομικού στην Πρέβεζα μπορεί να ξεπεραστεί αν υπάρξει συνολικό σχέδιο με ευθύνη της Περιφερειακής Αρχής και παρουσιαστεί σωστά στο υπουργείο Παιδείας.