Έξι στους δέκα Έλληνες ανησυχούν πολύ για τις επιπτώσεις του πολέμου στην οικονομία

on .

DEH LOGARIASMOS EYRO

• Με 8,9 μονάδες προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Alco, που παρουσιάστηκε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN. Η ΝΔ συγκεντρώνει 31,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,2%, το ΚΙΝΑΛ 13%, το ΚΚΕ 5,8%, η Ελληνική Λύση 4,5%, ενώ οι αναποφάσιστοι είναι στο 14,2%.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να υπερτερεί του Αλέξη Τσίπρα στην ερώτηση «ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό» με 36% έναντι 23% για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με το 33% να απαντά «κανέναν».
Στο ερώτημα πόσο ανησυχούν οι πολίτες για τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία στην ελληνική οικονομία, το 60% απαντά «πολύ», το 33% «αρκετά», ενώ μόνο 4% λέει «λίγο» και 2% «καθόλου».
Με μεγάλη δυσκολία καλύπτει τους λογαριασμούς ρεύματος, πετρελαίου και φυσικού αερίου το 55%, το 29% δηλώνει ότι έχει μικρή δυσκολία, ενώ το 10% δηλώνει ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει.
Την ίδια στιγμή, το 46% απαντά ότι τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας δεν βοηθούν καθόλου, 29% ότι βοηθούν λίγο, 17% αρκετά και μόνο 2% ότι βοηθούν πολύ.
Η πιθανότητα ενίσχυσης του ρόλου της Τουρκίας λόγω του πολέμου απασχολεί πολύ το 33%, αρκετά το 38% και λίγο το 16%.