Εντείνονται οι έλεγχοι για πάταξη της αισχροκέρδειας

on .

TABERNA ESTIATORIO

• Τη θέση του ότι το 2022 θα παραμείνει μια καλή οικονομική χρονιά για την Ελλάδα, με τις επενδύσεις να συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, διατύπωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, από το βήμα του προσυνεδρίου της ΝΔ που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη, ενώ υπογράμμισε την αποφασιστικότητά του, να ενταθούν ακόμη περισσότερο οι έλεγχοι στην αγορά και να παταχθεί η αισχροκέρδεια, όπου εντοπίζεται.
«Δεσμεύομαι ότι το 2022 θα παραμείνει μια καλή οικονομική χρονιά για την Ελλάδα, οι επενδύσεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, ενώ οι εμπορικές αποστολές που γίνονται διαρκώς, γυρίζουν πλέον με υπογεγραμμένες συμφωνίες και με νέες επενδύσεις, που θα δημιουργήσουν επιπλέον θέσεις εργασίας και περαιτέρω μείωση της ανεργίας», υπογράμμισε ο ίδιος χαρακτηριστικά.
Στο σημείο αυτό, σημείωσε μάλιστα ότι η ανεργία πλέον, για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια βρίσκεται κάτω από το ψυχολογικό φράγμα του 12%, στο 11,9% και σημείωσε ότι «συνεχίζει να πέφτει σταθερά και μέσα στο 2022, παρά την έκρηξη του πληθωρισμού, που είναι αποτέλεσμα κυρίως του πολέμου στην Ουκρανία».
Λέγοντας ότι «δυστυχώς παρά τις πολύ μεγάλες προσπάθειες που κάνουμε παραμένει υψηλός ο πληθωρισμός», ο υπουργός Ανάπτυξης διαβεβαίωσε ότι «οι έλεγχοι που γίνονται ήδη στην αγορά για την πάταξη της αισχροκέρδειας ξεπερνούν κάθε προηγούμενο ρεκόρ, και μόνο τον τελευταίο ένα μήνα έγιναν 3.500 έλεγχοι, ενώ επιβλήθηκαν πρόστιμα άνω του 1,5 εκατ. ευρώ, μόνο για αισχροκέρδεια». Μάλιστα, αποκάλυψε ότι «ήδη τώρα έδωσα εντολή στις υπηρεσίες και ξεκινάνε την επόμενη εβδομάδα εκτεταμένοι έλεγχοι σε ταχυφαγεία και εστιατόρια, για να δούμε γιατί ανεβαίνουν οι τιμές και αν σωστά γίνεται».