Κ. ΣΚΡΕΚΑΣ: Ακριβές τιμές στην ενέργεια όσο διατηρείται υψηλά το φυσικό αέριο!

on .

DEH LOGARIASMOS EYRO

• Την επιτακτική ανάγκη να λάβει η Ε.Ε. ρυθμιστικά μέτρα, προκειμένου να πέσει η πραγματική αξία του φυσικού αερίου, επισήμανε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκας, ξεκαθαρίζοντας ότι το Κράτος θα συνεχίσει να επιδοτεί την ενέργεια, όσο διαρκεί η κρίση.
O Υπουργός, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ τόνισε πως «είναι σχεδόν αδύνατο να εξαλειφθεί αυτή η ακρίβεια στο 100%, όσο διαρκούν αυτές οι εξαιρετικά υψηλές τιμές φυσικού αερίου, πετρελαίου και καυσίμων σε διεθνές επίπεδο, θα συνεχίσουμε να έχουμε ακριβό ρεύμα».
Και εξήγησε ότι το 50% του ρεύματος στη χώρα μας προέρχεται από το φυσικό αέριο. «Άρα όσο διατηρείται υψηλά η τιμή του τόσο θα έχουμε ακριβές τιμές στην ενέργεια», σημείωσε.

Η επιδότηση
Σχετικά με την επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος, είπε πως όσον αφορά τον μήνα Απρίλιο, αυτή σχεδόν διπλασιάζεται για τα νοικοκυριά. Μάλιστα, όπως είπε, για 1.250.000 μικρές επιχειρήσεις η επιδότηση θα φτάσει ακόμα και στο τριπλάσιο ποσό: «Από 65 ευρώ διπλασιάζουμε στα 130 την επιδότηση, αλλά δίνουμε επιπλέον 100 ευρώ, δηλαδή η επιδότηση πάει στα 230, άρα σχεδόν τριπλασιάζεται γι’ αυτές τις επιχειρήσεις».
Πρόσθεσε ότι με την επιπλέον επιδότηση του Απριλίου και την έκπτωση της ΔΕΗ θα καλυφθεί μέχρι και το 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής, και αναδρομικά το ίδιο θα ισχύσει για τον Ιανουάριο και Μάρτιο.