Κοπάδια από αγελάδες και πρόβατα γυροφέρνουν ανεπιτήρητα στα χωριά

on .

AGELADES ZOA ANEPITHRHTA TSEPELOBO 10 4 22

• Πολλές φορές ο «Π.Λ.» έχει αναφερθεί στο θέμα των ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων (αγελάδες, πρόβατα), τα οποία συχνά βλέπει κανείς στους δρόμους της Ηπείρου, ειδικά στους επαρχιακούς, αλλά και μέσα στα χωριά να… βολτάρουν ανενόχλητα!
Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, για το οποίο όμως δεν λαμβάνονται τα απαιτούμενα μέτρα, ώστε να αποφεύγεται ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων!
Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που βλέπει κανείς ασυνόδευτα παραγωγικά ζώα να περιφέρονται μέσα στα χωριά, προκαλώντας – και δικαιολογημένα – δυσφορία στους κατοίκους. Μια τέτοια περίπτωση επισημαίνει με ανάρτησή του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τσεπελόβου «Αναστάσιος Τσούφλης», εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του για την συνεχιζόμενη καταπάτηση της νομιμότητας στο θέμα της ελεύθερης βόσκησης βοοειδών στο Τσεπέλοβο Ζαγορίου.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Δ.Σ.: «Δυστυχώς κάθε παραίνεση προς τους εκτροφείς έχει αποβεί άκαρπη, ενώ η παρέμβαση από πλευράς των υπευθύνων φορέων της πολιτείας φαίνεται να είναι ατελέσφορη. Οι κάτοικοι, οι επαγγελματίες και οι επισκέπτες του χωριού μας, εκφράζουν παράπονα και αγανάκτηση για την κατάσταση η οποία έχει ξεφύγει κάθε ορίου, ενώ αποτελεί κίνδυνο για την δημόσια υγεία, την καθαριότητα, την οδική ασφάλεια και εν γένει τον πολιτισμό του τόπου μας».
Κλείνοντας ο Σύλλογος καλεί τις Αρχές να λάβουν τα νόμιμα και προβλεπόμενα μέτρα, καθώς και να φροντίσουν για την άμεση απομάκρυνση νεκρού ζώου από το δασύλλιο!