Διάκριση για το Περιβάλλον απέσπασε η Energean

on .

ENERGEAN

 • Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Energean βραβεύεται στο πλαίσιο των Bravo! Sustainability Dialogues & Awards καθώς, μετά την περσινή διάκριση για τις δράσεις της κατά της πανδημίας Covid-19, η εταιρεία διακρίθηκε στον πυλώνα Περιβάλλον.

Πιο συγκεκριμένα, η Energean ψηφίστηκε για το project «HYDROGEAN» που προβλέπει την Αποθήκευση Διοξειδίου του Άνθρακα (CO2) και την Παραγωγή Οικολογικού Υδρογόνου (Eco H2) στον Πρίνο στην θεματική «Ενέργεια – Αντιμετώπιση Κλιματικής Αλλαγής».

Η Αποθήκευση Διοξειδίου του Άνθρακα στον Πρίνο, έργο το οποίο ήδη έχει εγκριθεί προς χρηματοδότηση στο πλαίσιο του Recovery and Resilience Facility, θα έχει σημαντική θετική επίδραση στο περιβάλλον, αφού θα αποτρέπει την έκλυση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από βιομηχανικές εγκαταστάσεις στην ατμόσφαιρα, καθώς αυτές θα αποθηκεύονται σε παλαιά και, πλέον, εξαντλημένα κοιτάσματα στη λεκάνη του Πρίνου. 

Ο Διευθυντής Υγείας, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος του ομίλου Energean Βασίλης Τσέτογλου δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη νέα σημαντική αυτή διάκριση που πετύχαμε, στο πλαίσιο των Bravo! Sustainability Awards, ως φορείς ενός τόσο καινοτόμου project όπως το HYDROGEAN. Η μέριμνα για το Περιβάλλον είναι στην καρδιά του ήθους, της επιχειρησιακής κουλτούρας και της καθημερινότητας της Energean».