Φόβοι για αυξήσεις - φωτιά στα διόδια από το 2023!

on .

DIODIA TYRIAS

• Αντιμέτωποι με αυξήσεις στα διόδια όλης της χώρας ενδέχεται να βρεθούν οι οδηγοί από τη νέα χρονιά, λόγω της επιδείνωσης του οικονομικού κλίματος. Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του οικονομικού Τύπου σύμφωνα με αρμόδιες πηγές έχει ξεκινήσει η σχετική ζύμωση με τις εταιρίες παραχώρησης, με το υπουργείο Υποδομών να επιδιώκει οι εταιρίες να απορροφήσουν μέρος των αυξήσεων προκειμένου να μην φτάσουν μεγάλες ανατιμήσεις διοδίων στους χρήστες.

Αυτό σημαίνει ότι αν οι εταιρίες έχουν περιθώριο αναπροσαρμογών από τις αρχές του χρόνου για τα διόδια, στόχος είναι να αναπροσαρμοστούν κάτω από τα επίπεδα του πληθωρισμού.

Οι ανατιμήσεις εφόσον ενεργοποιηθούν θα ξεκινήσουν από τα 20 λεπτά, μέχρι και άνω των 2,5 ευρώ για τις μεγάλες κατηγορίες, αυτές των φορτηγών.

Για παράδειγμα, η τιμή διοδίου στην Ολυμπία Οδό για τα ΙΧ στο σταθμό Ελευσίνας είναι σήμερα 2,10 ευρώ, αν εφαρμοστεί η αύξηση 10% θα πάει 2,31 ευρώ, ενώ για τα φορτηγά θα πάει 8,36 ευρώ από 7,60 ευρώ.

Μια τέτοια ανατίμηση, της τάξης του 10%, θα ανέβαζε το κόστος στη Γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου από τα 13,70 ευρώ που είναι σήμερα στα 15,07 ευρώ.