Γιάννενα – Τελ Αβίβ σε απευθείας αεροπορική σύνδεση από Μάιο!

on .

AEGEAN ISRAHL 24 10 22

Πράξη θα γίνει τελικά από τον Μάιο του 2023, στην έναρξη δηλαδή της θερινής τουριστικής περιόδου, η πολυπόθητη απευθείας αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με την πρωτεύουσα του Ισραήλ, το Τελ Αβίβ. Τις πτήσεις, που θα είναι δύο την εβδομάδα, θα διενεργεί η AEGEAN και θα σημάνουν περαιτέρω αναβάθμιση του Αεροδρομίου Ιωαννίνων, το οποίο έχει και τον τίτλο «διεθνές»!

Τα παραπάνω έγινα γνωστά στο πλαίσιο συνάντησης εργασίας που είχαν χθες διευθυντικά στελέχη της εταιρείας με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη. Το νέο δρομολόγιο της AEGEAN που εκτιμάται ότι θα συμβάλλει στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από το Ισραήλ προ τα Γιάννενα και γενικότερα την Ήπειρο, θα εκτελείται κάθε Τετάρτη και Σάββατο, με ένα από τα νέα αεροσκάφη Α320neo της εταιρείας. Οι πτήσεις θα ξεκινήσουν στις αρχές Μαΐου και προβλέπεται να διαρκούν έως και τον Οκτώβριο, δηλαδή ως το τέλος της θερινής περιόδου.

Η χθεσινή συνάντηση

Στη χθεσινή συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία της AEGEAN, εκτός των κ.κ. Ελισάφ και Καχριμάνη, συμμετείχαν επίσης ο Αερολιμενάρχης Βασίλης Μητσιμάρης και εκ μέρους της αεροπορικής εταιρείας η Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων Μαρίνα Σπυριδάκη, ο Διευθυντής Πωλήσεων Ελλάδας, Κύπρου και Βαλκανίων Στέφανος Σαδόπουλος, η Διευθύντρια Πωλήσεων Βορείου Ελλάδας και Βαλκανίων Ειρήνη Σιδηροπούλου και η Διευθύντρια Σταθμού της AEGEAN στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων Δήμητρα Γκούρα. Έλαβαν ακόμα μέρος ο Αντιδήμαρχος τουρισμού Γιώργος Λώλης και ο σύμβουλος του Δημάρχου για θέματα τουρισμού Σπύρος Πέγκας 

«Θέλουμε να πετύχει…»

Η Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων της AEGEAN, ανακοινώνοντας την έναρξη των νέων πτήσεων επισήμανε πως «τα Γιάννενα αλλά και η ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου αποτελούν προορισμό με πλούσιο τουριστικό προϊόν, μοναδικό φυσικό κάλος και εξαιρετική προοπτική για τουριστική δραστηριότητα σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η AEGEAN ανταποκρινόμενη στο διαχρονικό αίτημα των τοπικών αρχών αλλά και των ανθρώπων της, επενδύει στη δυναμική της περιοχής και ξεκινά ένα νέο απευθείας δρομολόγιο, διασυνδέοντας από την προσεχή θερινή περίοδο τα Γιάννενα με το Τελ Αβίβ με δύο εβδομαδιαίες πτήσεις». Όπως πρόσθεσε, φιλοδοξία της εταιρείας είναι το νέο αυτό δρομολόγιο να αποτελέσει ένα επιτυχημένο εγχείρημα, και γιατί όχι αφετηρία και για άλλες αντίστοιχες προσπάθειες. Στην ερώτηση αν εξετάζονται κι άλλες απευθείας πτήσεις από το Αεροδρόμιο των Ιωαννίνων σημείωσε ότι «έγινε συζήτηση και για άλλες συνδέσεις, αλλά είναι πολύ σημαντικό να πετύχει αυτό το νέο εγχείρημα που μπορεί να ανοίξει κι άλλους δρόμους».

Καμπάνια προβολής

Από την πλευρά του ο Μωυσή Ελισάφ έκανε λόγο για μία ιστορική μέρα για την πόλη καθώς, όπως σημείωσε, «κάτι για το οποίο έγιναν πολλές προσπάθειες, γίνεται πραγματικότητα» και ευχαρίστησε την Aegean που βοηθάει και δρομολογεί την πρώτη πτήση. «Ξέρουμε ότι έχουμε υψηλή επισκεψιμότητα από το Ισραήλ και πιστεύουμε ότι η απευθείας πτήση θα αυξήσει τον αριθμό των επισκεπτών. Εμείς θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να στηρίξουμε το εγχείρημα αυτό», υπογράμμισε, ενώ έκανε γνωστό ότι ο Δήμος θα προχωρήσει άμεσα σε ψηφιακή καμπάνια προβολής της περιοχής στο Ισραήλ, θα δημιουργηθεί ιστοσελίδα αποκλειστικά για τους Ισραηλινούς και ο ίδιος θα συμμετέχει σε διεθνές συνέδριο στο Ισραήλ με αυτοδιοικητικούς από όλο τον κόσμο όπου θα παρουσιάσει τον προορισμό «Ιωάννινα». 

Ο Αλ. Καχριμάνης τόνισε πως ένα πολυσυζητημένο θέμα παίρνει σάρκα και οστά και διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου θα στηρίξει το εγχείρημα. Όπως είπε, «η επισκεψιμότητα από το Ισραήλ είναι μεγάλη. Με την απευθείας γραμμή θα είναι ακόμη μεγαλύτερη. Ευχαριστούμε την AEGEAN για την πρωτοβουλία αυτή». Τέλος, ο Αερολιμενάρχης Βασίλης Μητσιμάρης καλωσόρισε την ανακοίνωση για τη νέα πτήση, τονίζοντας πως «θα κάνουμε ό,τι καλύτερο. Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά. Εμείς ως ΥΠΑ θα κάνουμε ότι μπορούμε για την εξυπηρέτηση».

Σημειώνεται ότι η AEGEAN δραστηριοποιείται για περισσότερα από 20 χρόνια από το Αεροδρόμιο των Ιωαννίνων και πραγματοποιεί καθημερινά δύο δρομολόγια από και προς Αθήνα.