Στην τελική ευθεία η κατασκευή του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας

on .

PEIRAIOS

• Το δρόμο της δημοπράτησης παίρνει το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας, καθώς όπως ανακοίνωσε χθες ο Αλ. Καχριμάνης, η Περιφέρεια Ηπείρου τη Δευτέρα παρέλαβε την οικοδομική άδεια, κάτι που σημαίνει ότι μπορούν να προχωρήσουν οι διαδικασίες. 

Το σημαντικό αυτό έργο βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε χθες ο Περιφερειάρχης με τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, κατά τη διάρκεια της οποίας ενημέρωσε αναλυτικά τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του χρηματοπιστωτικού Ιδρύματος Γ. Χαντζηνικολάου, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Χρ. Μεγάλου και τα άλλα στελέχη που τους συνόδευαν για το επιχειρηματικό πλάνο του Πάρκου και το ενδιαφέρον που υπάρχει για στέγαση σε αυτό μεγάλων εταιριών πληροφορικής και υψηλής τεχνολογίας.

«Είναι μεγάλη υπόθεση. Πλέον μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την κατασκευή του Πάρκου», τόνισε ο Αλ. Καχριμάνης σε δηλώσεις του, καταθέτοντας και την πρόταση χρηματοδότησης του 25% του προϋπολογισμού, όπως έχει γίνει και στην Τράπεζα Ηπείρου. «Αναμένουμε πλέον τις τελικές απαντήσεις» κατέληξε ο Περιφερειάρχης.  

Τα στελέχη της Τράπεζας

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Τράπεζας Γ. Χαντζηνικολάου ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Εστιάσαμε την προσοχή μας στο νέο Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας, το οποίο πιστεύουμε ότι δημιουργεί τις πιθανότητες να γίνει μια σημαντική σύνδεση μεταξύ του ακαδημαϊκού χώρου και της πραγματικής οικονομίας, αλλά και όχι μόνο».

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος Χρ. Μεγάλου, μεταξύ άλλων, μεταξύ άλλων ανέφερε: «…Βλέπουμε ότι η σύνδεση μεταξύ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με την Περιφέρεια και την ιδιωτική πρωτοβουλία είναι  σημαντική. Έχουμε ήδη πάρει εμείς, σαν Τράπεζα Πειραιώς, την πρωτοβουλία να φτιάξουμε με έδρα τα Ιωάννινα  την πρώτη ψηφιακή τράπεζα στην Ελλάδα, με συνέταιρό μας την Natech, η οποία και αυτή προέρχεται από τα Ιωάννινα.  Είναι μια προσπάθεια η οποία δεν θα μπορούσε να δημιουργηθεί, αν δεν υπήρχε το ‘οικοσύστημα’ αυτό στα Ιωάννινα και η σχέση μεταξύ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με την ιδιωτική πρωτοβουλία.{…)  το Πάρκο είναι κάτι θα θέλαμε να δημιουργηθεί».

Και πρόσθεσε ότι «όλες οι Τράπεζες έχουν ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια  τα οποία θα πρέπει να ακολουθούν. Και βέβαια η πιστοληπτική πολιτική είναι τέτοια, η οποία θα πρέπει να πληρούνται τα κριτήρια αυτά για να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί. Κάνουμε μια προσπάθεια με ειλικρινή διάλογο με την Περιφέρεια και τον κ. Περιφερειάρχη να μπορέσουμε να φτάσουμε στο σημείο εκείνο όπου θα εξετάσουμε σοβαρά τη χρηματοδότηση. Έχει δουλειά ακόμη, αλλά νομίζουμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο».