Πέντε προϊόντα προστίθενται στο εορταστικό καλάθι του νοικοκυριού

on .

XRISTOYGENNIATIKO TRAPEZI

• Τη νέα πρωτοβουλία για το καλάθι των παιχνιδιών (καλάθι του Άη Βασίλη) και τη διεύρυνση του καλαθιού του καταναλωτή με νέα προϊόντα για το εορταστικό τραπέζι, παρουσίασε χθες ο Υπουργός Ανάπτυξης και Αδ. Γεωργιάδης. 

Σε ό,τι αφορά στο «καλάθι του νοικοκυριού» ο υπουργός σημείωσε ότι, για 6η εβδομάδα λειτουργίας του, η μέση αξία καλαθιού είναι μειωμένη κατά 30% σε σχέση με την πρώτη εβδομάδα «και αν υπολογιστεί ότι ο πληθωρισμός ήταν στο 10% τότε η μείωση φτάνει στο 40%». 

Για τις ημέρες των εορτών, από 14 Δεκεμβρίου έως και 4 Ιανουαρίου, στο «καλάθι των Χριστουγέννων» θα προστεθούν η γαλοπούλα, το μοσχάρι, τσουρέκι ή βασιλόπιτα και σοκολάτες. Με απόφαση του υπουργού δεν θα περιλαμβάνονται μελομακάρονα και κουραμπιέδες «για να μην υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία», όπως ανέφερε ο Αδ. Γεωργιάδης.

Σε ό,τι αφορά στα παιχνίδια για να δοθεί ένα σήμα στην αγορά ότι δεν μπορεί όλες οι αγορές να γίνονται από τα σούπερ μάρκετ, όπως είπε ο υπουργός, σε συνεννόηση με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιοτεχνών Παιδικών Παιχνιδιών και Αμαξών δημιουργήθηκε το «καλάθι του Αη Βασίλη» που θα περιλαμβάνει 10 κατηγορίες παιχνιδιών και θα ισχύει 14 Δεκεμβρίου έως 11 Ιανουαρίου.

Οι 10 κατηγορίες παιχνιδιών είναι: Βρεφικά, πάζλ, φιγούρες δράσης, κατασκευές, οχήματα, ηλεκτρονικά και τηλεκατευθυνόμενα, αθλητικά, επιτραπέζια κούκλες και λούτρινα.

Όπως είπε ο υπουργός «όλα τα καταστήματα παιχνιδιών θα πρέπει να έχουν «καλάθι του Αη Βασίλη» που θα συμπεριλαμβάνει τουλάχιστον ένα προϊόν από την κάθε κατηγορία. Οι περισσότερες αλυσίδες μας έχουν πει ότι θα συμπεριλάβουν πολύ περισσότερα από ένα και το καλάθι θα είναι εξαιρετικά πλούσιο και εορταστικό».

Η εξέλιξη του καλαθιού θα παρακολουθείται κάθε Τετάρτη και θα υπάρχει ειδικό πεδίο στο e-Καταναλωτής και για τις αλυσίδες που συμμετέχουν και για τα είδη παιχνιδιών.