Μπαράζ πληρωμών μέχρι τέλος Δεκεμβρίου

on .

ATM

Δύσκολος μήνας ο Δεκέμβριος, καθώς οι πολίτες θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη τόσο για τις αγορές των εορτών, όσο και για εκκρεμότητες που παραδοσιακά κλείνουν στο τέλος του έτους. 

Ωστόσο, τις επόμενες μέρες προγραμματίζεται μια σειρά τακτικών και έκτακτων πληρωμών, ενώ και οι συντάξεις Ιανουαρίου θα καταβληθούν πριν τα Χριστούγεννα.

Όπως ανέφερε και ο Υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης μιλώντας στο MEGA Σαββατοκύριακο, η καταβολή του έκτακτου βοηθήματος, ύψους 250 ευρώ, θα πραγματοποιηθεί στις 20 Δεκεμβρίου, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο τραπέζι βρίσκεται η πρόταση για χορήγηση μηνιαίου επιδόματος ακρίβειας στους ευάλωτους με αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και για όσο διάστημα παραμένει σε υψηλά επίπεδα ο πληθωρισμός.

Ειδικότερα, η έκτακτη ενίσχυση που θα δοθεί στις 20 Δεκεμβρίου αφορά:

- Σε συνταξιούχους με μηνιαίο εισόδημα έως 600 και 800 ευρώ αντίστοιχα.

- Σε περίπου 36.000 ανασφάλιστους υπερήλικες του ΟΠΕΚΑ.

- Σε περίπου 174.000 δικαιούχους επιδομάτων ΑΜΕΑ.

- Σε 100.000 μακροχρόνια ανέργους.

- Σε 225.000 δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, θα δοθεί διπλή δόση.

- Σε 800.000 δικαιούχους επιδόματος παιδιών ΟΠΕΚΑ, θα δοθεί μιάμιση επιπλέον μηνιαία δόση.

Ακόμη έως τις 21 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί η πρώτη δόση του επιδόματος θέρμανσης. Θα τη λάβουν οι περσινοί δικαιούχοι που θα υποβάλλουν αίτηση, καθώς και οι νέοι δικαιούχοι για αγορές που θα τιμολογηθούν έως την 30ή Νοεμβρίου και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 9η Δεκεμβρίου.

Επίσης μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου θα λάβουν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα το δώρο Χριστουγέννων, ενώ από 21 έως 23 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν και οι συντάξεις Ιανουαρίου.

Τέλος, θα υπάρξει και η εφάπαξ ενίσχυση, ύψους 600 ευρώ, σε όλους τους ένστολους της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού.