Οι Ηπειρωτικές εταιρίες «ΒΙΚΟΣ» και «ΠΙΝΔΟΣ» διακρίθηκαν για τις επενδύσεις

on .

BIKOS PINDOS

• Δυο Ηπειρωτικές εταιρίες που πρωταγωνιστούν στην ελληνική βιομηχανία, η μία στην αγορά της εμφιάλωσης και η άλλη στον κλάδο της πτηνοτροφίας, βραβεύτηκαν από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος. Ο λόγος για την Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων «Βίκος» και τον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων «Πίνδος» που στα βραβεία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ» του ΣΒΕ διακρίθηκαν και οι δυο στην κατηγορία «Επενδύσεις».

Η εταιρία «ΒΙΚΟΣ» πρόσφατα ολοκλήρωσε την επένδυση σε νέα μονάδα παραγωγής και εμφιάλωσης αναψυκτικών στο Καλπάκι Ιωαννίνων, προσθέτοντας δύο γραμμές για συσκευασίες από γυαλί και αλουμίνιο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι την τελευταία 7ετία η Ηπειρωτική Βιομηχανία συνολικά έχει επενδύσει 47 εκατ. ευρώ. 

Έντονη κινητικότητα επικρατεί και στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό «Πίνδος», αφού σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα, ύψους 40 εκατ. ευρώ.

Τα βραβεία του ΣΒΕ

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος για 8η φορά απένειμε τα βραβεία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ». Βραβεύθηκαν 14 επιχειρήσεις οι οποίες, σε μία δύσκολη περίοδο για την οικονομία και την κοινωνία, κατάφεραν να αναπτυχθούν και να διακριθούν. 

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Η Πρόεδρος του ΣΒΕ, Λουκία Σαράντη, στην έναρξη της τελετής, τόνισε μεταξύ άλλων: «…όλοι στον ΣΒΕ πιστεύουμε ότι αξίζει να δώσουμε από ένα βραβείο σε κάθε μία ελληνική επιχείρηση που κατάφερε να επιβιώσει, να μείνει ζωντανή, όλα αυτά τα τόσο δύσκολα τελευταία 12-13 χρόνια.

»Εκπροσωπώντας, λοιπόν, όλες αυτές τις ελληνικές επιχειρήσεις, σήμερα βραβεύονται ορισμένες οι οποίες διακρίθηκαν ιδιαίτερα, σε τομείς που εμείς στον ΣΒΕ θεωρούμε πως είναι οι πλέον κρίσιμοι για τον χώρο μας: Εξωστρέφεια. Περιβάλλον. Καινοτομία. Έρευνα και ανάπτυξη. Εταιρική κοινωνική ευθύνη. Απασχόληση. Και βέβαια, επενδύσεις.

»Νιώθω ότι εκτός από το βραβείο τους οφείλουμε κι ένα μεγάλο ευχαριστώ για την προσφορά τους, για τη σκληρή δουλειά τους, γιατί με όσα επιτυγχάνουν βγάζουν ασπροπρόσωπο το ελληνικό επιχειρείν, την ελληνική βιομηχανία. Προάγουν τον χώρο μας και δείχνουν σε όλους μας το δρόμο για να γίνουμε καλύτεροι».