Παρέμβαση στην Εθνική Τράπεζα για πλειστηριασμό στην Ανατολή

on .

 ERGATIKO ETHNIKH

• Παρέμβαση στην Εθνική Τράπεζα  έκανε χθες το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων με αίτημα να σταματήσει άμεσα ο πλειστηριασμός του σπιτιού χαμηλοσυνταξιούχων στην Ανατολή. Πρόκειται για οικογένεια που εκβιάζεται με πλειστηριασμό αφού αδυνατεί να πληρώσει τις απαιτήσεις των funds.

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου έκανε παρέμβαση στον περιφερειακό διευθυντή ΒΔ Ελλάδας της Εθνικής Τράπεζας, στον οποίο εξέφρασε τη διαμαρτυρία της για αυτή την κατάσταση για την οποία και η τράπεζα έχει ευθύνες όπως τόνισε. Σύμφωνα με το ΕΚΙ, ο διευθυντής «φρόντισε να μεταθέσει τις ευθύνες πότε στα funds, στα οποία όμως τους έχει η ίδια η τράπεζα  πουλήσει το δάνειο και πότε στους ίδιους του δανειολήπτες που δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις τους».

  Με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο ζητάει να ανασταλούν οι πλειστηριασμοί και να γίνουν ρυθμίσεις δόσεων που να μπορούν να ανταποκριθούν οι οφειλέτες, με διαγραφή όλων των τόκων και κουρέματος του κεφαλαίου, χωρίς προκαταβολές και εκβιασμούς. Aξίζει να σημειωθεί ότι το ΕΚΙ πραγματοποίησε σχετική ενημέρωση και στις γειτονίες της Ανατολής.