Εγκαινιάζεται τη Μ. Τρίτη το Κοινό Επιχειρησιακό Κέντρο της Κακαβιάς

on .

KAKABIA

Την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα τη Μεγάλη Τρίτη- εκτός απροόπτου-  μπαίνει επίσημα σε λειτουργία το κοινό επιχειρησιακό κέντρο επαφής της Ελληνικής και της Αλβανικής Αστυνομίας στην Κακαβιά. 

Στα εγκαίνια αναμένεται να παραστεί ο Ηπειρώτης Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Λευτέρης Οικονόμου, ο οποίος όπως ανέφερε κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στα Γιάννενα, στόχος με τη λειτουργία του, είναι να ενισχυθεί η διασυνοριακή ασφάλεια, να υπάρξει συντονισμός για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου και του οργανωμένου εγκλήματος. 

Το Κέντρο πρόκειται να στελεχωθεί με εμπειρογνώμονες από τις δύο χώρες, οι οποίοι θα ανταλλάσσουν πληροφορίες, θα εξετάζουν και θα αναλύουν τον κίνδυνο πρόκλησης εγκληματικών ενεργειών που θα οδηγούν στη λήψη αποτρεπτικών μέτρων. 

Οι σχετικές διαδικασίες έχουν ξεκινήσει πριν ένα περίπου χρόνο, με τον Ηπειρώτη Υφυπουργό να έχει διαδραματίσει ουσιαστικό και ενεργό ρόλο, που έχει συμβάλλει και στην καλύτερη συνεργασία που υπάρχει τα τελευταία χρόνια με τις Αλβανικές αρχές, που μαζί με την παρουσία της Frontex έχει βελτιώσει την κατάσταση στα σύνορα σε σχέση πάντα με ο,τι συνέβαινε στο παρελθόν. 

Ενδεικτικό της σημασίας που δίνεται από Ελληνικής πλευράς στο εγχείρημα αυτό, αποτελεί και η προαναγγελία παρουσίασης στα «εγκαίνια» του Κέντρου της Ελληνίδας Πρέσβειρας στα Τίρανα κ. Κωνσταντίνας Καμίτση, αλλά και Αλβανών αξιωματούχων. Σύμφωνα με πληροφορίες των εγκαινίων θα ακολουθήσει παράθεση δεξίωσης στον Υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου και τους άλλους επισήμους που θα τον συνοδεύουν σε κατάστημα σε χωριό της Δρόπολης.