Τι είναι η προσωπική διαφορά; Μόνο ο Κατρούγκαλος το αντιλαμβάνεται!

on .

SYNTAKSH HLIKIOMENH PORTOFOLI

• Από τον συνταξιούχο συμπολίτη μας κ. Ηλία Μπαλαμάτσια λάβαμε και δημοσιεύουμε στη συνέχεια την ακόλουθη επιστολή:

«Κύριε Διευθυντά,

Πριν από αρκετές ημέρες η Κυβέρνηση ανακοίνωσε αύξηση των συντάξεων κατά 7,5%. Όταν άρχισε η καταβολή τους, πάρα πολλοί συνταξιούχοι δεν έλαβαν αυτή την αύξηση, λόγω προσωπικής διαφοράς. Τώρα τι είναι αυτή η προσωπική διαφορά να μη δικαιούται την αύξηση ο συνταξιούχος των 600 ευρώ, νομίζω μόνο ο Κατρούγκαλος το αντιλαμβάνεται. Αλλά έχω την εντύπωση ότι ούτε και αυτός αισθάνεται την κατάφωρη αδικία του Νόμου του.

Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε, η Κυβέρνηση αποφάσισε να χορηγήσει εφ’ άπαξ επίδομα στους αδικηθέντες. Και εδώ παρουσιάζονται νέες αδικίες. Συνταξιούχος 900 ευρώ λαμβάνει επίδομα 300 ευρώ, συνταξιούχος 600 ευρώ επίσης επίδομα 300 ευρώ και συνταξιούχος 600 ευρώ με λίγα ψίχουλα παραπάνω παίρνει επίδομα 250 ευρώ.

Τι αλλοπρόσαλλη απόφαση είναι αυτή;

Μετά από τόσα χρόνια στην εξουσία η Ν.Δ. τόσο δύσκολο ήταν να καταργήσει αυτόν τον Νόμο της αδικίας και να αποδώσει δικαιοσύνη; Είμαι βέβαιος ότι γνωρίζουν την έννοια της λέξης δικαιοσύνη, η οποία είναι αδελφή της Δημοκρατίας. Αν όχι, υπάρχουν πάρα πολλά μέσα στη σημερινή εποχή, να τη μάθουν.

Θα μπορούσα να αναφέρω πολλά ακόμη, αλλά επειδή αισθάνομαι ότι δεν θα ωφελήσουν σταματώ. Ας μη χρειασθεί να επανέλθω, με την κρυφή ελπίδα ότι η επιστολή μου θα φθάσει εις ευήκοα ώτα…».