ΧΡ. ΜΕΓΑΛΟΥ: Στο 3,5% η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας φέτος

on .

MEGALOY

• Ανάπτυξη 3,5% της ελληνικής οικονομίας φέτος και 3% τα επόμενα χρόνια προβλέπει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου.

Σε συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του Bloomberg ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και πιστεύουμε ότι οι επόμενες εκλογές θα οδηγήσουν σε μια σταθερή κυβέρνηση, κάτι που χρειάζεται η χώρα για τα επόμενα χρόνια».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι είναι μια κυβέρνηση που μέχρι στιγμής εφαρμόζει μια σειρά από πολιτικές οι οποίες έχουν αυξήσει σημαντικά τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας, τις εξαγωγές αλλά και τις Άμεσες Ξένες Επενδύσεις. 

Σε ερώτηση σχετικά με την αποεπένδυση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από τις ελληνικές τράπεζες ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς απάντησε ότι υπάρχει μια πολιτική που επιβάλλει να συμβεί αυτό έως το 2025, και ότι το ΤΧΣ εργάζεται προς αυτόν τον στόχο. Ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Μεγάλου ανέφερε ότι η Τράπεζα Πειραιώς θα έχει καταφέρει να μειώσει σημαντικά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια από 54% σε 5% «και είμαστε αποφασισμένοι και στοχοπροσηλωμένοι ώστε ο δείκτης τους να φτάσει σύντομα τον ευρωπαϊκό μέσο όρο».