Αλλαγές – ανάσα στις κρατήσεις για εργαζόμενους συνταξιούχους

on .

SYNTAKSIOYXOI PAGKAKI EYRO

• Νομοσχέδιο, ρυθμίσεις του οποίου θα προβλέπουν τη μετατροπή της κράτησης του 30% στη σύνταξη για τους εργαζόμενους συνταξιούχους σε αναλογική, βάσει των ημερών απασχόλησης, προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον Σκάι.

Τώρα, ο εργαζόμενος συνταξιούχος χάνει αυτόματα το 30% της σύνταξής του για όσο χρονικό διάστημα απασχολείται, αυτό δεν είναι δίκαιο και ενθαρρύνει τη «μαύρη» εργασία, υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης και εξήγησε ότι δεν πρέπει να τιμωρείται ένας συνταξιούχος που για κάποιον λόγο χρειάζεται να συνεχίσει να εργάζεται. Όπως διευκρίνισε, η κράτηση στη σύνταξη θα είναι ανάλογη των ημερών απασχόλησης. 

Για το «Σπίτι μου»

Ακόμη, ο υπουργός Εργασίας μίλησε και για το πρόγραμμα «Σπίτι μου», καθώς, με υπογραφή του, ξεκινά η εκταμίευση των πρώτων δανείων του στεγαστικού προγράμματος της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ). «Επιταχύναμε τις διαδικασίες εκταμίευσης των ποσών» ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι, στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η στεγαστική πολιτική για τους νέους μπαίνει στον πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής.

Τέλος, για το περιστατικό με τον σερβιτόρο στη Ρόδο, που παρέδιδε παραγγελία μέσα στη θάλασσα σε πελάτες σε ξύλινη πλατφόρμα, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε ότι η εικόνα αυτή δεν είναι εικόνα αξιοπρεπούς εργασίας και διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να δείξει την παραμικρή ανοχή σε παραβίαση των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των εργαζομένων. «Η εντολή είναι η Επιθεώρηση Εργασίας να είναι παντού και να ενταθούν οι έλεγχοι» συμπλήρωσε.