Πως να ξεκινήσεις την δική σου online επιχείρηση

on .

21

Στον σύγχρονο κόσμο της τεχνολογίας και των διαδικτυακών μέσων οι online επιχειρήσεις αναπτύσσονται με ταχύτατο ρυθμό, έχοντας μεγάλες προοπτικές κέρδους με το μικρότερο δυνατό κόστος έναρξης. Αν θέλεις και εσύ να δοκιμάσεις τις δυνάμεις σου στον τομέα των online επιχειρήσεων αλλά δεν γνωρίζεις από που να ξεκινήσεις και ποια βήματα θα χρειαστεί να κάνεις, βρες παρακάτω έναν αναλυτικό οδηγό για το πως να ξεκινήσεις την δική σου online επιχείρηση και κάνε ένα βήμα προς την επαγγελματική επιτυχία!

  • Βρες τι θα πουλήσεις

Πρώτο και σημαντικότερο βήμα είναι να βρεις το προϊόν ή την υπηρεσία που θα πουλήσεις. Εδώ θα πρέπει να αφιερώσεις αρκετό χρόνο ώστε να βρεις κάτι που να έχει ζήτηση από το αγοραστικό κοινό. Αν δεν έχεις πολλούς πόρους να διαθέσεις για διαφήμιση θα σου προτείναμε να επιλέξεις ένα είδος που να μην έχεις πάρα πολλούς και ισχυρούς ανταγωνιστές στην αγορά, καθώς θα είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις. Προσπάθησε να ανακαλύψεις ένα κενό στην αγορά, μια νέα αγορά (niche market) που θα παρουσιάζει εμπορικό ενδιαφέρον και να καλύψεις τις ανάγκες της μέσω του προϊόντος ή της υπηρεσίας σου. 

  • Ανακάλυψε το ανταγωνιστικό σου πλεονέκτημα

Αφού καταλήξεις στο προϊόν ή την υπηρεσία που θα παρέχει η επιχείρησή σου είναι σημαντικό να ανακαλύψεις ποιο είναι το ανταγωνιστικό σου πλεονέκτημα, το στοιχείο που θα κάνει την επιχείρησή σου να ξεχωρίζει από τις ήδη υπάρχουσες του κλάδου. Είτε πρόκειται για ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του προϊόντος, είτε για χαμηλότερο κόστος, είτε για ταχύτερη και ποιοτικότερη εξυπηρέτηση, πρέπει να προσδιορίσεις το ανταγωνιστικό σου πλεονέκτημα ώστε να μπορείς να το προβάλεις κατάλληλα στο κοινό σου και να το δελεάσεις να σε προτιμήσει.

  • Δημιούργησε το online κατάστημά σου

Σε συνεργασία με ένα digital agency που εμπιστεύεσαι δημιούργησε ένα εύχρηστο και ελκυστικό website όπου οι χρήστες θα μπορούν να βρουν χρήσιμες πληροφορίες για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες, να πραγματοποιήσουν με ευκολία τις αγορές τους, αλλά και να το εμπιστευτούν για να κάνουν κάποια αγορά. Φρόντισε εκτός από το design και την λειτουργικότητα του site να  κάνεις κινήσεις που θα κατοχυρώνουν την αξιοπιστία του και θα προσελκύουν τους χρήστες.

  • Κάνε προωθητικές ενέργειες

Αφού ολοκληρώσεις την κατασκευή της ιστοσελίδας σου, έχει έρθει η ώρα να προσελκύσεις το κοινό. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε διάφορες διαφημιστικές ενέργειες, με βάση τον στόχο σας και τους οικονομικούς πόρους που διαθέτεις και να αναθέσεις την διαφήμιση της επιχείρησής σου σε μια εταιρεία digital marketing. Η ισχυρή παρουσία στα social media, οι διαφημίσεις της Google, αλλά και η προώθηση SEO είναι μερικοί μόνο από τους τρόπους που θα σας εξασφαλίσουν σημαντική προβολή και θα εκτοξεύσουν την φήμη και τα έσοδα της επιχείρησής σου!